Από την εβδομάδα που διανύουμε η Κυβέρνηση επιτρέπει πλέον την παραμονή σε χώρους εξωτερικής άθλησης, παιδικές χαρές, πάρκα και άλση.

Και σε αυτή την περίπτωση επιτρέπονται επισκέψεις ομάδων έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, με αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.

Παρ’ όλα αυτά οι δημότες παρατηρούν σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας να υπάρχουν λουκέτα στην είσοδο. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σε καμία πιστοποίηση από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Αποκεντρωμένης και Αντιδήμαρχο του Δήμου Πρέβεζας Γιάννη Δαρδαμάνη, τόνισε ότι με το θέμα της ασφάλειας δεν πρέπει να παίζει κανείς και τα λουκέτα θα βγουν μόλις υπάρξει η πιστοποίησή τους και θα μπορούν να λειτουργήσουν με κάθε ασφάλεια.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ακρίβη εξήγησε ότι τα λουκέτα οφείλονται στο γεγονός της έλλειψης πιστοποίησης, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει “κλείσει” μία εργολαβία που αφορούσε την προμήθεια των οργάνων στις παιδικές χαρές, έχει “κλείσει” η εργολαβία που αφορά την περίφραξη και την τοποθέτηση αντικειμένων (π.χ. παγκάκια, βρύσες κ.α.), ενώ είναι σε ισχύ η τρίτη εργολαβία που αφορά τη συντήρηση.

Ο κ. Ακρίβης τόνισε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την πιστοποίηση των οργάνων έχει ήδη επισκεφτεί τις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας, ενώ αναμένεται να γίνει η επίσκεψη της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ακολούθως θα αποσταλούν οι φάκελοι δικαιολογητικών για να δοθεί και το σήμα καταλληλότητας και να μπορούν οι οικογένειες του Δήμου Πρέβεζας να απολαμβάνουν χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές.

Υπάρχει όμως όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει σημαντικά τη διαδικασία πιστοποίησης. Άγνωστοι εισέρχονται στο χώρο των παιδικών χαρών τις νύχτες, προκαλούν ζημιές στον εξοπλισμό και τις περιφράξεις και κάνουν βανδαλισμούς. Τα συνεργεία επισκευάζουν τις ζημιές, αλλά διαρκώς επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση.

Ο κ. Ακρίβης επισημαίνει πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι δημότες ότι π.χ. η περίφραξη είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να μην μπορεί ένα παιδάκι να βγει στο δρόμο και δεν είναι διαμορφωμένη ώστε να αποτρέπει την είσοδο στο χώρο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ έχουν ειδοποιηθεί για ελέγχους η δημοτική αστυνομία και η αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

atpreveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here