Παραμένουν οι πολύ χαμηλές τιμές στη ντομάτα, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους παραγωγούς της Πρέβεζας, οι οποίοι μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας είχαν αποδώσει το φαινόμενο σε αθρόες εισαγωγές κηπευτικών από τρίτες χώρες στις οποίες μάλιστα έχει παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνων σκευασμάτων.

Με την τιμή της ντομάτας λοιπόν να έχει πέσει ακόμη και κάτω από τα 30 λεπτά στην Πρέβεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα “΄Εθνος” τους τελευταίους μήνες έχουν κατασχεθεί στο τελωνείο του Έβρου (μόνο από την Τουρκία) λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα και αποξηραμένα φρούτα, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Οι παραγωγοί της Πρέβεζας επισημαίνουν ότι αντίστοιχες εισαγωγές γίνονται και από άλλες γειτονικές χώρες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των καταναλωτών.

Ζητούν δε, να υπάρξουν πιο δραστικοί έλεγχοι στις εισαγωγές των προϊόντων αυτών έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν καθημερινά τα νοικοκυριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here