Σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας, προχωρά την προσεχή Παρασκευή, 09:00 – 11:00 το πρωί ο Δήμος Σουλίου, ο εμπορικός και κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής και οι τραπεζοϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το αναγγελθέν κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στους Φιλιάτες εντός του μήνα αναμένεται να κλείσει και το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής, και στην Κόνιτσα στις 4 Αυγούστου κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς, αφήνοντας τους δύο ακριτικούς Δήμους της Ηπείρου χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.

Αποφάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου για τις τράπεζες

Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε και στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητάει να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου. Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό υποκατάστημα στην έδρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ