spot_img
ΑρχικήΉπειρος«Παρέμβαση για τα Ζώα»: Ψεύδεται ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Β. Ροπόκης για τις...

«Παρέμβαση για τα Ζώα»: Ψεύδεται ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Β. Ροπόκης για τις αιτίες καθυστέρησης σκυλοτροφής

Δημοσιεύθηκε:

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας μίλησε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης Ροπόκης, o αντιδήμαρχος που έχει την αρμοδιότητα για τα αδέσποτα, και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι η διαχείριση της τροφής για τα εκατοντάδες σκυλιά, που μένουν στον περιφραγμένο χώρο, τον οποίο ονομάζουν καταφύγιο δεν έγινε σωστά, ότι εκείνος ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την έλλειψη της, ενώ όλα είχαν δρομολογηθεί εγκαίρως.

Όμως τις δηλώσεις του αντιδημάρχου διαψεύδει με ανακοίνωση της η Βάνα Ζέρβα πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα – Πρέβεζα» η οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη εξ αρχής για την έλλειψη σκυλοτροφής, και πως ό,τι δεν έκανε ο δήμος το κατάφεραν ευαισθητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι από το υστέρημα τους πρόσφεραν χρήματα και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου αγοράστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr τροφή αξίας 727 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για να μην μείνουν τα ζώα νηστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της προέδρου του του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα – Πρέβεζα»

Η κα Ζέρβα εξηγεί: «Επειδή εγώ επικοινώνησα μαζί του Παρασκευή μεσημέρι, όπως επικοινώνησα και με τον Δήμαρχο και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Για το θέμα της σύμβασης μιλούσα με τους υπαλλήλους του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου εδώ και 4 τουλάχιστον μήνες.

Η σύμβαση έπρεπε να είναι έτοιμη οπωσδήποτε μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς η τροφή έφτανε μέχρι περίπου 10 Μαρτίου και όχι τέλη Μαρτίου που λέει ο Αντιδήμαρχος.

Τους είχα ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι η τροφή φτάνει οριακά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και άλλωστε ο κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει πως όταν έχουμε πάνω από 300 σκυλιά δεν είναι δυνατόν να υπολογίζεις την καθημερινή τροφή με ακρίβεια γραμμαρίων, όπως προφανώς κάνουν κάποιοι από το γραφείο τους.

Στην τελευταία επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο πριν από 10 ημέρες, με διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης και οπωσδήποτε μέχρι τέλος του μήνα θα ερχόταν τροφή.

Την περασμένη Παρασκευή μου είπαν ότι η σύμβαση είναι στο γραφείο προμηθειών και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται από εκεί και πέρα.

Οι γνωστές δυσλειτουργίες και η έλλειψη ανάληψης ευθύνης για μια υπόθεση να τελειώνει. Αυτά για το κατά πόσον γνώριζαν η όχι οι υπηρεσίες του Δήμου το ζήτημα. Και επίσης το γνώριζαν από τον άνθρωπο που έχουν υπεύθυνο εκεί για καθαριότητα κλπ.

Ο κ. Αντιδήμαρχος όταν μίλησα μαζί του άλλωστε μου είπε ότι έχω δίκιο!!! Τώρα για το αν την έφαγαν τα ποντίκια!!

Αν το λέει για ευφυολόγημα… Μα ασφαλώς και τρώνε από την τροφή των σκυλιών τα ποντίκια, αφού η αποθήκη, ο Θεός να την κάνει, που την βάζετε κ. Αντιδήμαρχε είναι σάπια, μπάζει από παντού και τα ποντίκια κάνουν πάρτυ!!!

Από τα χρήματα που προσέφεραν φιλόζωοι μετά την έκκληση του συλλόγου αγοράστηκαν 52 τσουβάλια σκυλοτροφής των 20 κιλών, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε κατάλληλος χώρος για την αποθήκευση τους.

Αλλά για αυτό και για άλλα που αφορούν τα κτίσματα εκεί θα επανέλθω. Και κάτι τελευταίο. Ευχαριστούμε όλους και είναι πολλοί, που έτρεξαν να συνδράμουν για τα σκυλιά, αλλά κ. Αντιδήμαρχε δεν μπορείτε να λέτε ότι για τις μέρες που υπάρχει κενό, έχουν επιληφθεί οι πολίτες.

Οι πολίτες οι φιλόζωοι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό, εσείς είστε».

Τι δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης

Ο κ. Ροπόκης στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε τα εξής: «Εγώ ενημερώθηκα Παρασκευή το μεσημέρι δυόμιση ώρα τρεις παρά. Δεν ήμουν έτοιμος να απαντήσω τηλεφωνικά και συγκεκριμένα. Σήμερα όμως μπορώ να απαντήσω διότι πήρα την υπηρεσία κατευθείαν για να δούμε σε ποιο στάδιο είμαστε.(…)

Επί της ουσίας η διαχείριση δεν έγινε σωστά και το λέω γιατί είναι η δεύτερη φορά. Για να το λαμβάνετε και εσείς υπόψιν, ότι μέχρι τέλος μηνός Μαρτίου είχε καταγραφεί, είχε μετρηθεί ότι η τροφή φθάνει μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου.

Ήταν υποχρεωμένη μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουν τροφή. Από λάθος; Από ζήλο; Τις έφαγαν τα ποντίκια; Δεν θα έρθεις Παρασκευή μεσημέρι και να πεις ότι τελειώνει η τροφή αύριο… Εμείς είμαστε έτοιμοι ένα μήνα γρηγορότερα και υπογράφεται η σύμβαση αύριο – μεθαύριο.

Χωρίς τη σύμβαση μπορούμε να πάρουμε τροφή; ή ο Δήμος μπορεί άνετα να πει παίρνω αύριο το πρωί 20 τσουβάλια;

Και πως θα τα πληρώσουμε; Με την υπογραφή της σύμβασης έρχεται η τροφή αμέσως. Για τις μέρες που τελείωσε η τροφή κάποιοι φιλόζωοι κάποιοι πολίτες έχουν επιληφθεί. Αλλά το λάθος ποιο είναι; Δεν έρχεσαι τελευταία στιγμή!

Δύο λάθη! Έπρεπε να ενημερωθεί η υπηρεσία γρηγορότερα και το δεύτερο έπρεπε να κάνουν κουμάντο σε ό,τι συμφωνούμε!»

Εμείς από την πλευρά να επισημάνουμε, καθώς πρώτο το www.zoosos.gr όπως θα δείτε εδώ, ανέδειξε και αυτό το ζήτημα, ότι ακόμα δεν λάβαμε καμιά απάντηση από τον Δήμο Πρέβεζας για το θέμα, αν και στείλαμε το αίτημα μας γραπτώς.

 

 

 

Τελευταία νέα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μάθε που ψηφίζεις – Πώς εκλέγουμε δημάρχους και περιφερειάρχες

Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα διεξαχθούν την Κυριακή 8...

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 2021 – Πυροβολήθηκε από 45χρονο συντοπίτη του λόγω προσωπικών διαφορών

Στιγμές μεγάλης έντασης καταγράφηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου εκδικάζεται αυτές τις ημέρες...

«Πονοκέφαλος» η αγορά τροφίμων για 6 στα 10 νοικοκυριά – To 87% θεωρεί την ακρίβεια «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό πρόβλημα»

Η ακρίβεια αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ενώ ακόμη και οι αγορές...

Το ΕΚΑΒ επισκέφτηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

Επίσημη επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε ο Σπύρος Ριζόπουλος, την...

Περισσότερα