Στη σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο Κάστρο, όπως προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στόχος είναι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά ζητήματα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης.

Μετά την οριστικοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, στην οποία εκτός από το Δήμο και το Υπουργείο θα μετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου, θα ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο «Πάρκο Πολιτισμού» έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια και περιλαμβάνουν: δράσεις αποκατάστασης των Οθωμανικών Λουτρών και αναβάθμισής τους για δυνατότητα επίσκεψης, ανάδειξη και προστασία του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων, ανάδειξη της Οθωμανικής Βιβλιοθήκης ως κέντρο προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση πολυμέσων και ανάπλαση και αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, πεζόδρομων, οδών και πλατειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here