Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη , του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και άλλων στελεχών του Υπουργείου καθώς και των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας.

Ο κ.Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη έφτασε στην ΑΕΝ αμέσως μετά το τέλος σύσκεψης που προηγήθηκε στο Λιμεναρχείο. Η εκδήλωση υποδοχής των σπουδαστών άνοιξε με την τελετή του αγιασμού, ενώ πριν πάρει το λόγο ο Υπουργός σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι φορείς.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ Παύλος Τιφτικίδης στο καλωσόρισμά του επεσήμανε τις προοπτικές που ανοίγονται για τους αποφοίτους της Ακαδημίας υπογραμμίζοντας ότι το επάγγελμα που διάλεξαν είναι δύσκολο αλλά συνάμα και πολύ όμορφο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου επίσης καλωσόρισε τα παιδιά στην Πρέβεζα διαβεβαιώνοντας τα ίδια και τις οικογένειές τους ότι στην πόλη μας εκτός υψηλό επίπεδο σπουδών τους παρέχει ασφαλή διαβίωση, ενώ ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος υπογράμμισε ότι η Ακαδημία αποτελεί πραγματικό “φάρο” της ναυτικής εκπαίδευσης και στολίδι για την Πρέβεζας, ενώ οι απόφοιτοί της έχουν μοναδικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού αναφέρθηκε ο διευθυντής Σπουδών Παντελής Κίκερης, ενώ ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του , υπογράμμισε την σπουδαιότητα της Σχολής για την τοπική κοινωνία, ενώ επανέφερε το αίτημα για τη λειτουργία τμήματος «Ηλεκτρολόγων και Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων».

Ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι η παρουσία του στην Πρέβεζα έχει να κάνει με το ενδιαφέρον για την περαιτέρω αναβάθμιση των Ακαδημιών έτσι ώστε οι απόφοιτοι να έχουν όλα εκείνα τα εφόδια για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του ναυτιλιακού κλάδου.

Ο κ.Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι η χώρα μας θα πρέπει να αντέξει τον ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό και να παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών στα στελέχη της.

Μάλιστα , όπως ανέφερε, το Υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής η οποία το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί όλες τις Ακαδημίες έτσι ώστε να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προαναγγέλοντας Νόμο πλαίσιο που θα επιλύει όλα τα ζητήματα που αφορούν το κομμάτι της εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης,στην οποία έγινε από τη Μητρόπολη και η βράβευση του πρώτου σε βαθμολογία σπουδαστή, ο Υπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ