Στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) για τη συμμετοχή των μαθητών από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα στα μαθήματα των σχολείων τους μέσω τηλεκπαίδευσης θα προχωρήσει η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κωνσταντίνος Καμπουράκης, σε σύνολο 40.603 μαθητών σε όλη την Ήπειρο, στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έχουν καταγραφεί ανά Δήμο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων ΠΕ οι ελλείψεις, που ανέρχονται συνολικά σε 3.665 συσκευές.

Η ΠΕ Άρτας έχει τις μικρότερες ελλείψεις, δηλαδή σε ποσοστό 3,7%, στην ΠΕ Θεσπρωτίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,4%, στην ΠΕ Ιωαννίνων 10%, και στην ΠΕ Πρέβεζας 10,14%. Επίσης, σε κάποιες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του internet.

Για την αγορά tablet η ΠΕΔ Ηπείρου θα διαθέσει 25.000 ευρώ, ενώ ένα διαφορετικό κονδύλι ύψους ως 5.000 ευρώ θα διατεθεί για συνδέσεις mobile internet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ