ΑρχικήΉπειροςΠΕΔ Ηπείρου: Όχι σε δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου.

ΠΕΔ Ηπείρου: Όχι σε δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου.

Δημοσιεύθηκε:

Την αντίθεσή της -χωρίς να προτείνει κάποια  εναλλακτική λύση- εκφράζει με επιστολή της προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, για την απόφαση λειτουργίας δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους του Δήμου Ζαγορίου.

Στην επιστολή -που υπογράφεται από τον Πρόεδρό της Χρήστο Ντακαλέτση- η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, γίνεται αναφορά στις θέσεις που είχαν κατατεθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της, μεταξύ των οποίων ήταν και ο διαχωρισμός των Μ.Κ.Ο. στη διαχείριση του ζητήματος.

«Από τη συνάντηση αυτή -αναφέρει- εξήχθησαν  πολύ σημαντικά συμπεράσματα κι, ευλόγως, δημιουργήθηκε αίσθημα σιγουριάς από τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κι όχι μόνο, ότι στο μέλλον, τουλάχιστον, δε θα αιφνιδιαστούν.

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, ενημερωθήκαμε για την έγκριση χρηματοδότησης σε Μ.Κ.Ο. για λειτουργία δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στο Δήμο Ζαγορίου, φέρνοντας έτσι προ τετελεσμένου την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία».

Και η επιστολή καταλήγει: «Με την παραπάνω εξέλιξη εγκαινιάζεται ένα αίσθημα δυσπιστίας ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του οποίου προΐστασθε, και στους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου. Ενόψει αυτού, και δεδομένου ότι συλλήβδην το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου, η τοπική κοινωνία και οι φορείς του είναι δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα αντίθετοι με την εγκατάσταση της παραπάνω δομής, σας καλούμε όπως επανεξετάσετε την εγκατάσταση της δομής στον Δήμο Ζαγορίου, στο πλαίσιο της αναλογικότητας και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας».

Την αντίθεσή της στη λειτουργία της Δομής εκφράζει και ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για το Ζαγόρι» Λεωνίδας Τσουμάνης, ο οποίος προσθέτει ως επιχείρημα και τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας, υποστηρίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Τελευταία νέα

Το απίστευτο θρίλερ της κτηνοτρόφου… που βρέθηκε νεκρή – Έχασε τη ζωή της από ανθρώπινο χέρι ή από ένα… κριάρι;

Το σκηνικό έξω από το μαντρί της που βρέθηκε νεκρή, ακουμπισμένη σε μία λεπτή...

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με 106 διαβατήρια ομοεθνών του

Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου...

Σοκ στα Γιάννενα: 48χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ξενοδοχείο στα Γιάννενα

Νεκρός εντοπίστηκε από συνεργάτη του ένας 48χρονος στο δωμάτιο που διέμενε σε ξενοδοχείο στο...

Το σπάνιο είδος της αράχνης-πασχαλίτσα, έκανε την εμφάνισή του στη Θεσπρωτία

Το σπάνιο είδος της αράχνης-πασχαλίτσα, επιστημονικά Eresus Cinnaberinus, έκανε την εμφάνισή του στη Θεσπρωτία. Την...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με 106 διαβατήρια ομοεθνών του

Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου...