Πυροβολημένος δύο φορές με αεροβόλο είναι τελικά ο πελαργός που βρέθηκε τραυματισμένος στην περιοχή Περάνθη Άρτας.

Η Πέλα Καλογήρου που ενημερώθηκε για το τραυματισμένος πουλί και φρόντισε αυτό να φτάσει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του συλλόγου «Δράση για την Άγρια Ζωή» επισημαίνει τα εξής: «Ο δεύτερος Πελαργός που παρέλαβα από τον Φορέα Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου-Λευκάδας φέτος, ήρθε από την περιοχή Περάνθη, του Δήμου Ν. Σκουφά Άρτας στις 9/4/2019. Το πτηνό είχε ακατάσχετη αιμορραγία και ανοιχτό κάταγμα στη δεξιά φτερούγα. Αν και είμαστε εκτός κυνηγετικής περιόδου, αλλά, και εντός να είμασταν είναι απαράδεκτο και αισχρό, ανήθικο, να πυροβολεί κάποιος οτιδήποτε πόσο μάλλον έναν Πελαργό.

Η πρώτη μου εντύπωση λοιπόν ήταν ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί. Αν και ήθελα να κάνω λάθος λίγες μέρες αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από την ακτινογραφία που έγινε από τους συνεργάτες μου στο κέντρο της Δράσης για την Άγρια Ζωή Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife στη Θεσσαλονίκη.
Πυροβολήθηκε με αεροβόλο. Αυτό επέφερε και τον θανάσιμο δυστυχώς, τραυματισμό του ζώου.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στη συγκεκριμένη περιοχή, κάποιοι ενοχλούνται από τις φωλιές των Πελαργών. Πράγμα το οποίο είναι ανώμαλο κι εγείρει πολλά ερωτήματα για το τι είδους είναι αυτοί, γιατί σίγουρα, άνθρωποι ΔΕΝ είναι

Το ζήτημα θα εξεταστεί περαιτέρω και ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο εγκληματίας γιατί περί τέτοιου πρόκειται. Ο καθένας δεν μπορεί παρά να νοιώσει οργή και θλίψη για αυτή την αναίσχυντη πράξη.

Ο Πελαργός χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητα αλλά και την κοινωνικότητά του. Είναι μεταναστευτικό πτηνό και οφείλουμε να νοιώθουμε υπερήφανοι που καταφθάνουν κάθε Άνοιξη στη χώρα μας από την Αφρική.

Ας καταλάβουν καλά όλοι πως οι εχθροί τους δεν είναι η φύση και η άγρια ζωή, αλλά οι εξορύξεις και οι αγωγοί που θα κατακρεουργήσουν το τόπο μας, τα εδάφη, τα νερά, τον αέρα, την υγεία μας. Ας στρέψουν λοιπόν σε αυτούς που πάνε να λεηλατήσουνε τον τόπο μας, τα βέλη τους κι όχι στην ομορφιά της ζωής.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ