ΑρχικήΉπειροςΠέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Σκανδιναβία στα Ιωάννινα

Πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Σκανδιναβία στα Ιωάννινα

Δημοσιεύθηκε:

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού το καλοκαίρι εξέφρασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένει η περιφέρεια Ηπείρου και κυρίως ο κλάδος του τουρισμού τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, παρότι σήμερα οι επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Εκφράζεται ωστόσο η αισιοδοξία, ότι το διάστημα του ενός μήνα μέχρι τις 14 Μαΐου, που έχει ανακοινωθεί από το υπ. Τουρισμού, ότι ανοίγουν οι πύλες της χώρας για τον τουρισμό, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα.

Οι εκτιμήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό για την τουριστική προβολή και ανάδειξη της Ηπείρου, όπως όμως και τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό προς τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων βρέθηκαν στο επίκεντρο του απολογισμού για το 2020 του αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ιωάννου για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και το διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία (Κοπεγχάγη και Μπίλουντ), δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και μία εβδομαδιαία πτήση από Νορβηγία.

Οι ενέργειες της περιφέρειας Ηπείρου στον τομέα της διαφημιστικής προβολής στο εξωτερικό, είχαν ως αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Ιωάννου, νέες αεροπορικές εταιρίες να έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμά τους τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου και μάλιστα από περισσότερες χώρες και συγκεκριμένα:

Από το Ηνωμένο Βασίλειο
Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην Ήπειρο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της περιοχής.

Οι πτήσεις της Ryanair ξεκινούν την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Η εταιρία Easyjet εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (6 πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 7 πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο)και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (2 πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο) ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

Συγκεκριμένα θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Από τη Γαλλία
Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.
H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου, πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα.
«Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει έτσι μία ακόμα τουριστική αγορά, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επενδύσει με τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις και με στοχευμένες ενέργειες προβολής», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Από την Πολωνία
Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι.
Πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα