Αποχωρήσεις τουριστικών σκαφών σημειώθηκαν – σύμφωνα με συμπολίτες, εδώ και μερικές ημέρες, στην παραλία της Πρέβεζας, στο ύψος μεταξύ γνωστών παραλιακών café.

Συμπολίτες αναφέρουν πως περισσότερα από 15 σκάφη, έφυγαν μαζικά από το σημείο που είχαν αγκυροβολήσει, λόγω δυσοσμίας αλλά και ακαθαρσιών (προερχόμενες μάλλον από αποχετεύσεις), που παρατηρήθηκαν στη θάλασσα.

Να σημειώσουμε ότι μέσα σε ενάμιση μήνα είναι η τέταρτη φορά που παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, κάθε 15 ημέρες περίπου.

Σύμφωνα με το μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και μέλος της ΔΕΥΑΠ Δημήτρη Παππά, μετά από αυτοψία που έγινε, εκτιμάει πως η δυσοσμία και οι ακαθαρσίες στο συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο οφείλονται σε δύο ή περισσότερες προβληματικές συνδέσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς όπως είπε από εποχής Νομαρχιών το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει ακριβής αυτοψία στο σημείο και να ξεκινήσει άμεσα ένα έργο σύνδεσης με το Βιολογικό Καθαρισμό, όπως έγινε πρόσφατα σε άλλο τμήμα της παραλίας, στο ύψος της Πλατείας της Γοργόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της ΔΕΥΑΠ ήλεγξε το σημείο αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στις συνδέσεις. Όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΠ, είναι φρόνιμο, σε περίπτωση που παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο να κληθούν άμεσα ώστε να το ελέγξουν.

Αξίζει να επισημάνουμε πως αφενός θα πρέπει να γίνει και έλεγχος της ρύπανσης που προκαλούν τα σκάφη στη θάλασσα όχι μόνο στο κεντρικό παραλιακό μέτρων της πόλης, αλλά και στην περιοχή της Βρυσούλας καθώς και εκεί παρατηρούνται αρκετά όλους τους μήνες του καλοκαιριού.

Σαφώς και αυτοί οι έλεγχοι δεν θα γίνουν μέσα στην τουριστική περίοδο για να μην προκαλέσουν προβλήματα στους επισκέπτες. Θα πρέπει όμως οι αρμόδιοι Φορείς να το λάβουν υπόψη.

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ