Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Αγίου Θωμά αναμετάδοσης τηλεφωνίας στην περιοχή τους και συγκεκριμένα σε σημείο που απέχει μόλις 200 μέτρα από τον οικισμό στο πάρκο κεραιών όπως είναι σε όλους γνωστό..

Ο Πέτρος Λεόπουλος κάτοικος της περιοχής, που μας μετέφερε την ανησυχία, έκανε λόγο για υπερβολική έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σημειώνοντας ότι τα στοιχεία αυτά τα βασίζει σε μετρήσεις που πραγματοποίησε σε όλο το χωριό με μετρητή ασύρματης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο ίδιος τόνισε στην εφημερίδα “Βήμα της Πρέβεζας” ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή καταγράφονται πολλοί θάνατοι από καρκίνο και άλλα τόσα περιστατικά κατοίκων που προσβλήθηκαν από καρκίνο και σήμερα δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Ανησυχούμε, είπε ο κ. Λεόπουλος σημειώνοντας πως, «οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό. Οι μετρήσεις που έγιναν καταγράφουν τιμές έντασης που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπτό όριο ».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι φανερός ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή.

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά, σημείωσε ο κ. Λεόπουλος, ζούνε καθημερινά με την αγωνία ποιος θα είναι ο επόμενος που θα διαγνωστεί με καρκίνο και τόνισε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απατούνται προκειμένου να επανελήφθη η καταγραφή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο για να προφυλαχθεί η υγεία όχι μόνο των παιδιών αλλά και των κατοίκων

Να θυμίσουμε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν διαμαρτυρίες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή καθώς οι κάτοικοι θεωρούν ότι είναι επιβλαβής για την υγεία τους.

 

 

Βήμα Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ