Ξεκινά από την ερχόμενη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στο 1,25 ευρώ/ λίτρο για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τιμή αυξημένη περίπου κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος.

Όπως δήλωσε  στην ΕΡΤ Ηπείρου ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Ιωαννίνων Σπύρος Μπέκας “το επίδομα θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και θα καλύπτει ευρύτερες ομάδες πληθυσμού καθώς έχει ανέβει το εισοδηματικό όριο”.

Ο τρόπος υπολογισμού με βάση τις γεωγραφικές ζώνες έχει αλλάξει και εφέτος για το νομό Ιωαννίνων, μια οικογένεια με δύο παιδιά- ανάλογα με τη ζώνη- θα λάβει επίδομα από 352 ευρώ στο Δήμο έως 621 ευρώ στα ορεινά. Στην Άρτα  214 ευρώ, στη Θεσπρωτία 185  και στην Πρέβεζα 151 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέκα υπάρχουν αποκλίσεις και διαφορές μεταξύ περιοχών, που είναι άδικες, καθότι άλλη είναι η ανάγκη θέρμανσης στις αστικές ζώνες και άλλη σε ορεινές κοινότητες του ίδιου δήμου. Πρόκειται όπως είπε, για διαφορές, που επί του παρόντος δεν καλύπτονται.

Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Ιωαννίνων είπε, ότι ανάλογες επιδοτήσεις, προκειμένου να αμβλυνθεί η αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού, θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές, όμως μέχρι ενός ορίου κατανάλωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here