Πλημμύρισε για ακόμη μια φορά εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων ο κάμπος της Θεσπρωτίας και κυρίως οι αγροτικές εκτάσεις στους παραποτάμιους οικισμούς, αφού ο ποταμός Καλαμάς υπεχείλισε, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στο νερό χιλιάδες στρέμματα κυρίως στα χωριά Βρυσέλλα, την Κυπάρισσο και άλλους οικισμούς που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.

Όπως μετέδωσε, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, χιλιάδες στρέμματα έχουν μετατραπεί σε λίμνη, με λασπόνερα, ενώ έχουν «πνιγεί» στο νερό καλλιέργειες τριφυλλιού, πορτοκαλιές και λεμονιές από τις οποίες οι αγρότες δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τον καρπό.

Υπάρχουν ζημιές και σε αγροτικές οικίες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενω έκλεισε ο δρόμος Νεραίδας-Σαγιάδας απο το 8 έως το 12χλμ. όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο ποταμός Καλαμάς που πλημμύρισε κατεβάζει φερτά υλικά, δένδρα και κορμούς που κλείνουν τις κοίτες του ποταμού, ενώ παρά τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρίνεται απαραίτητος ο καθαρισμός της κοίτης του από ξερά πλατάνια που δημιουργούν το πρόβλημα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ