Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για το Νοσοκομείο Πρεβέζης όπου νοσηλεύονται 4 κρούσματα κορωνοϊού χωρίς καμιά προετοιμασία για την διαμόρφωση ασφαλούς χώρου απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία).

Συγκεκριμένα αναφέρει «Στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρεβέζης νοσηλεύονται 4 κρούσματα κορωνοϊού. Διακομίστηκαν χωρίς καμία προετοιμασία για την διαμόρφωση ασφαλούς χώρου νοσηλείας τους και μάλιστα με προφορική εντολή του Διοικητή χωρίς την συναίνεση των ιατρών που έκριναν ότι είναι επικίνδυνη για διασπορά του ιού η νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Νοσηλεύονται σε θαλάμους της Παθολογικής κλινικής στον ίδιο όροφο με άλλες κλινικές (Παιδιατρική, Καρδιολογική). Το προσωπικό που ασχολείται με τη φροντίδα τους είναι το ίδιο που προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλα τμήματα. Το Νοσοκομείο δεν έχει βασικές ειδικότητες προσωπικού για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.

Επί 11 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος. Ποιος θα διασωληνώσει ασθενείς με κορωνοϊό εάν χρειασθεί; Οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν υπογραφές για την ανάδειξη των προβλημάτων και στοχοποιήθηκαν από την Διευθύντρια Νοσηλευτικής.

Η Διευθύντρια αυταρχικά απειλεί τους εργαζόμενους που υπογράφουν στο κείμενο που διακινήθηκε και επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται με την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Απαράδεκτα πράγματα εν μέσω πανδημίας».

Η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί ταυτόχρονα και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων που για το θέμα αναφέρουν «Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που μόνο ανησυχία και προβληματισμό εμπνέει.

Γνωρίζουμε ότι στην Παθολογική κλινική νοσηλεύονται 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19. Οι ασθενείς αυτοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας κατόπιν προφορικής εντολής του διοικητή κ. Σκανδάλη στους εφημερεύοντες ιατρούς χωρίς τη συναίνεσή τους.

Νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, στον ίδιο όροφο με την Παιδιατρική κλινική και την Καρδιολογική κλινική. Το ιατρικό προσωπικό που ασχολείται με τη θεραπεία και την παρακολούθησή τους είναι το ίδιο προσωπικό που επισκέπτεται πλέον και τη Χειρουργική κλινική καθώς και την Καρδιολογική κλινική, όπου φιλοξενούνται όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς της Παθολογικής, γεγονός εκ διαμέτρου αντίθετο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που συστήνει συγκεκριμένους επαγγελματίες υγείας για την περίθαλψη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με αποκλειστική εμπλοκή τους σε αυτή. Εξάλλου, στο νοσοκομείο 11 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος ενώ δεν υπάρχει ούτε Πνευμονολόγος, ούτε και Φυσικοθεραπευτής.

Επίσης, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Είναι λοιπόν ολοφάνερο, ότι το νοσοκομείο μας λόγω υποδομών και υποστελέχωσης προσωπικού είναι εντελώς ακατάλληλο για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τόσο γιατί η περίθαλψη αυτών είναι επισφαλής για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τον ορατό κίνδυνο διασποράς της νόσου μεταξύ των υπολοίπων ασθενών και του προσωπικού.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις που θα προκύψουν τόσο στο νοσοκομειακό όσο και στο γενικότερο πληθυσμό της Πρέβεζας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here