Όσο το αλβανικό κράτος-συμμορία κωλυσιεργεί στην έκδοση πορίσματος για τις συνθήκες της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές ακολουθούν παράλληλα δική τους διαδικασία για τον καταλογισμό ευθυνών στο προκλητικό αυτό για τον ελληνισμό γεγονός.

Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συναυτουργία εναντίον των Αλβανών Αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκτέλεση.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει ότι δεκατρείς μήνες μετά τη δολοφονία τού εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στη βουνοπλαγιά του χωριού Βουλιαράτες λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, ο προϊστάμενος Ποινικής Διώξεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ήσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, εναντίον των αλβανών αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκτελέσεως του 35χρονου ήρωος.

Ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε επιφορτισθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό που τού εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος δολοφονήθηκε από… «επίλεκτους» Αλβανούς αστυνομικούς.

Η ποινική δίωξη είναι «in rem», στρέφεται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου, καθώς οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία για το ποιοι από τους αστυνομικούς πάτησαν τη σκανδάλη που έκοψε το νήμα της ζωής τού 35χρονου.

Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, που θα προσπαθήσει να πρωσοποποιήσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Παραλλήλως, θα ζητηθεί η σύλληψη και η έκδοση των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κατσίφα, προκειμένου να δικασθούν στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ