Ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, περιλαμβάνεται στις πράξεις που εντάχθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος 2014-2020” με συνολικό ποσό που υπερβαίνει τις 950.000 ευρώ.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη αφορά συνολικά τρεις πράξεις δύο με φορέα υλοποίησης το ΚΕΘΕΑ και μια, αυτή της Πρέβεζας με τον ΟΚΑΝΑ.

Η χρηματοδότηση για το Πολυδύναμο Κέντρο της Πρέβεζας ανέρχεται στις 512.919 ευρώ. Η δομή θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων καθώς και υλοποίηση προγραμμάτων υπηρεσιών πρόληψης (σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας).

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ηπείρου στην Άρτα- στο οποίο θα παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης με ταυτόχρονη αξιολόγηση αναγκών και παραπομπής εξαρτημένων ατόμων σε άλλες δομές- καθώς και υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού που θα παρέχει νομικές και λοιπές υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους των θεραπευτικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν στην έγκαιρη εφαρμογή ουσιαστικών και στοχοθετημένων μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών, στην παροχή προσβάσιμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων και στην προώθηση υγιών μορφών ψυχαγωγίας και διασκέδασης μακριά από καταχρήσεις και εξαρτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here