ΑρχικήΉπειροςΠολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ θα αποκτήσει η Πρέβεζα

Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ θα αποκτήσει η Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

Ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, περιλαμβάνεται στις πράξεις που εντάχθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος 2014-2020” με συνολικό ποσό που υπερβαίνει τις 950.000 ευρώ.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη αφορά συνολικά τρεις πράξεις δύο με φορέα υλοποίησης το ΚΕΘΕΑ και μια, αυτή της Πρέβεζας με τον ΟΚΑΝΑ.

Η χρηματοδότηση για το Πολυδύναμο Κέντρο της Πρέβεζας ανέρχεται στις 512.919 ευρώ. Η δομή θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων καθώς και υλοποίηση προγραμμάτων υπηρεσιών πρόληψης (σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας).

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ηπείρου στην Άρτα- στο οποίο θα παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης με ταυτόχρονη αξιολόγηση αναγκών και παραπομπής εξαρτημένων ατόμων σε άλλες δομές- καθώς και υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού που θα παρέχει νομικές και λοιπές υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους των θεραπευτικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν στην έγκαιρη εφαρμογή ουσιαστικών και στοχοθετημένων μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών, στην παροχή προσβάσιμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων και στην προώθηση υγιών μορφών ψυχαγωγίας και διασκέδασης μακριά από καταχρήσεις και εξαρτήσεις.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: