Πολύτιμα «δώρα ζωής» σε τέσσερις ασθενείς πρόσφερε η οικογένεια ενός άτυχου 18χρονου Αρτινού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Αγρίνιο και επί δέκα ημέρες, από τις 27 Δεκεμβρίου, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας.

Ο νεαρός διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι έφερε μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και, αφού ενημερώθηκε η οικογένειά του, τα ξημερώματα του Σαββάτου υλοποιήθηκε η επιθυμία της για δωρεά οργάνων.

Στο πλαίσιο αυτό, στήθηκαν «γέφυρες ζωής». Τρεις ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έφτασαν στην Άρτα και έλαβαν την καρδιά, το ήπαρ και τους νεφρούς του 18χρονου, όργανα τα οποία μεταμοσχεύθηκαν σε συνανθρώπους μας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, όπως έγινε χθες γνωστό, το ήπαρ του 18χρονου μεταμοσχεύθηκε σε έναν 44χρονο ασθενή με ηπατική ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο.

Στο Ιπποκράτειο μεταφέρθηκε και το ένα νεφρό του άτυχου νεαρού, ενώ το άλλο μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Ι. και η καρδιά του στο Ωνάσειο, ώστε, μετά τους ελέγχους ιστοσυμβατότητας, να προχωρήσουν οι μεταμοσχεύσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ