Σας έχω ενημερώσει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι άρχισε Γαϊτανάκι μεταξύ Καλογιάννη – Καχριμανη εδώ και πολύ καιρό και επίσης προβλέπω ότι η κόντρα αυτή το 2023 θα φθάσει στο αποκορύφωμα και από τις δύο πλευρές…. τόσο στις Εθνικές όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν ο κ. Καλογιάννης βλέποντας ότι η Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό συμβούλιο είναι αδρανής σε πολλά πράγματα …. φυσικά για τους δικούς της λόγους που λίγο πολύ είναι γνωστοί….. αποφάσισε να φέρει στην Βουλή το θέμα για το Πάρκο Τεχνολογίας στα Γιάννενα.

Έτσι μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότ βλέπουμε σήμερα στα Ιωάννινα μία προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου να δημιουργηθεί ένα κτίριο ή συγκρότημα κτιρίων, το οποίο θα ενοικιάζεται σε επιχειρήσεις τεχνολογίας που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν.

Πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν και σχετικές Υπουργικές ανακοινώσεις περί προωθήσεως του εγχειρήματος, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζω ότι το σχετικό συγκρότημα κτιρίων είχε αρχικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ, ο οποίος ανέβηκε στα 20 εκ., στη συνέχεια στα 40 εκ. και έφθασε αισίως στα 50 εκ. ευρώ!
Υπάρχει μία σειρά σοβαρών ζητημάτων που πρέπει να απαντηθούν επί του θέματος:
Το προωθούμενο «Πάρκο», από ποιόν υπερκείμενο σχεδιασμό προβλέπεται, όπως ορίζει η νομοθεσία;

Ποια Εταιρεία Ανάπτυξης ανέλαβε την ίδρυση και οργάνωση του «Πάρκου»;

Ποια δίκτυα υποδομής υπάρχουν στην περιοχή; Θα περιλαμβάνει Data Centers;

Είναι δυνατόν το Ταμείο Ανάκαμψης να χρηματοδοτεί την κατασκευή κτιρίου το οποίο στη συνέχεια θα μισθώνεται σε ιδιωτικές εταιρείες;

Πως τεκμηριώνεται η βιωσιμότητα της επένδυσης; Και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα επενδύσουν σε ενοίκια κτιρίων;»

Σ’.Σ. ερωτήματα λοιπόν που ζητούν απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη.

 

Filippos Xeras

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ