ΑρχικήΉπειροςΠραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ...

Πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα.

Δημοσιεύθηκε:

 

Με κεντρικό σύνθημα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,για την τελική νίκη των λαών»,πραγματοποιήθηκε της 10πμ η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος τα Σωματεία: Ι/Υ Ν. Πρέβεζας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, Οδηγών Ν. Πρέβεζας,Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πρέβεζας,Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας,Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων  Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας, η ΕΕΔΥΕ Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλοι μαζικοί φορείς.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας ο αντιπρόεδρος, συναγωνιστής Νίκος Τσέγκος, και εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ο συναγωνιστής Ανδρέας Καραμάνης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Μισηρλής Γιώργος  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Πρέβεζας.

Στις ομιλίες τονίστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες της εργατικής τάξης, όλων των ηρώων νεκρών εργατών που έβαψαν διαχρονικά με το αίμα τους την ημέρα της Πρωτομαγιάς για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια,ανεργία,πολέμους και προσφυγιά.

Επισημάνθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία στο εσωτερικό εφαρμόζει απαρέγγλιτα την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, και ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς καθώς έχει μετατραπεί σε σημαιοφόρο των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή μας.

Καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία που απέδειξαν πως  ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν αποτελούν παράγοντες σταθερότητας αλλά μόνιμη πηγή κινδύνων για τους λαούς.

Τονίστηκε  η αναγκαιότητα της μαζικοποίησης των ταξικών συνδικάτων σε αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, του πολιτικού του προσωπικού, των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ-ΕΕ, των στηριγμάτων του μέσα  στο συνδικαλιστικό κίνημα των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πρέβεζας που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σταύρου Κάππα, ενός από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Οι ταξικές δυνάμεις ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 2/5, ώρα 08.30 για την κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια,συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας, κατά των διώξεων στελεχών του εργατικού κινήματος και μελών ταξικών σωματείων που αγωνίζονται ενάντια σε πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Επίσης δήλωσαν τη στήριξη και συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό-αντινατοϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 13/5 [ημέρα Πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης], 11.00 πμ στο  Άκτιο και στην πορεία της 12.30 πμ στους δρόμους της Λευκάδας.

Μια πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Πρέβεζας,Άρτας,Αγρινίου και των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων,Λευκάδας,Βόνιτσας και Άρτας, καθώς και ταξικών σωματείων της περιοχής μας.

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα