ΑρχικήΉπειροςΠράσινο φως για ένα ακόμη υδροηλεκτρικό έργο στο Ανατολικό Ζαγόρι παρά τις...

Πράσινο φως για ένα ακόμη υδροηλεκτρικό έργο στο Ανατολικό Ζαγόρι παρά τις αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε:

Ακόμη ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,99 MW, στο Ανατολικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στο ρέμα «Γκούρα» στην Κοινότητα του Τρίστενου, πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις του δήμου Ζαγορίου και του ΟΦΥΠΕΚΑ, αλλά και τις αντιδράσεις των τοπικών παραγωγών.

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή έχει ήδη αδειοδοτηθεί ένα άλλο υδροηλεκτρικό, ενώ έχει εγκριθεί και τρίτη άδεια παραγωγού.

Η πολιτική της Περιφέρειας Ηπείρου στις αδειοδοτήσεις έργων ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών, αιολικών και υδροηλεκτρικών, όπως φαίνεται διακατέχεται από μια σύγχυση… Τη μία η διοίκηση της Περιφέρειας συντάσσεται με την υπηρεσία της που εισηγείται και ψηφίζεται θετικά ή αρνητικά, την άλλη συντάσσεται με την άποψη της τοπικής κοινωνίας… αδειάζοντας την υπηρεσία της…

Καμία λογική δεν υπάρχει σε αυτές τις αποφάσεις, όπως αποδείχτηκε και χθες, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για ένα μικρό υδροηλεκτρικό στο Τρίστενο.
H ανερμάτιστη πολιτική της διοίκησης Καχριμάνη στα έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο είχε χθες, ως πολιτικό… “θύμα” τον φίλο του Αλέκου, το Δήμαρχο Ζαγορίου.

Ο Δήμος Ζαγορίου, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο… καρδιακό φίλο του Αλέκου, Γιώργο Σουκουβέλο, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με την επένδυση. Μια ταλαίπωρη γυναίκα που καλλιεργεί με τον άντρα της βιολογικά όσπρια στην περιοχή και αρδεύει τις καλλιέργειές της από το νερό του υδρορέματος «Γκούρα», φοβάται πως με τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού θα στερέψει το νερό και θα καταστραφεί η επιχείρησή της.

Το αυτί του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος δε φάνηκε να ιδρώνει ιδιαίτερα και επέμεινε στη θετική γνωμοδότηση για το έργο, γυρνώντας την πλάτη σε Δήμαρχο και αγωνιούντες κατοίκους.

Ο αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος της Επιτροπής δεσμεύτηκε πολλές φορές πως θα ελέγχει… αδυσώπητα αυστηρά τους όρους λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου και η γυναίκα με τα βιολογικά όσπρια αναρωτήθηκε κάποια στιγμή, αν στερέψει το ρέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ποιος θα της βρει νερό για να ποτίσει; Όχι, δεν υποσχέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης ότι θα της κουβαλήσει νερό με τις χούφτες…

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα