Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση βρίσκεται πλέον το μεγάλο έργο παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης αφού στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου εγκρίθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου “Παράκαμψη Νικόπολης-Συγκοινωνιακά έργα Χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου”.
Η διαδικασία είχε προαναγγελθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος τονίζει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ότι το μόνο που απαιτείται για τη δημοπράτησή του (μέσα στο καλοκαίρι) είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Mάλιστα τη Δευτέρα η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πηγαίνει στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία γεγονός που ουσιαστικά “κλείνει” και τις τελευταίες εκκρεμότητες για την υλοποίηση του έργου.
Η χρηματοδότηση (περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις) είναι εξασφαλισμένη κι έτσι ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, θα γίνει πράξη.
Να θυμίσουμε ότι ο νέος δρόμος εξασφαλίζει μια σύγχρονη είσοδο προς την Πρέβεζα με μια σειρά παράπλευρων έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here