ΑρχικήΉπειροςΠράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις απαλλοτριώσεις του έργου παράκαμψης...

Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις απαλλοτριώσεις του έργου παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης

Δημοσιεύθηκε:

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση βρίσκεται πλέον το μεγάλο έργο παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης αφού στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου εγκρίθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου “Παράκαμψη Νικόπολης-Συγκοινωνιακά έργα Χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου”.
Η διαδικασία είχε προαναγγελθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος τονίζει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ότι το μόνο που απαιτείται για τη δημοπράτησή του (μέσα στο καλοκαίρι) είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Mάλιστα τη Δευτέρα η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πηγαίνει στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία γεγονός που ουσιαστικά “κλείνει” και τις τελευταίες εκκρεμότητες για την υλοποίηση του έργου.
Η χρηματοδότηση (περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις) είναι εξασφαλισμένη κι έτσι ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, θα γίνει πράξη.
Να θυμίσουμε ότι ο νέος δρόμος εξασφαλίζει μια σύγχρονη είσοδο προς την Πρέβεζα με μια σειρά παράπλευρων έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: