Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Άγγελος Πεπόνης που βρέθηκε στο στούντιο, τόνισε:

«Δυστυχώς έπρεπε να περιμένουμε οκτώ χρόνια για να πάρουμε μια επίσημη απάντηση στην υπόθεση που το «Τούνελ» ανέδειξε. Τα συνοδά στοιχεία είναι σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις εξιχνιάσεων και πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο δικαστικό αγώνα.
Το νέο αποδεικτικό υλικό που στην προκειμένη περίπτωση είναι το κρανίο, συνδυαστικά με τις αντιφάσεις βασικών μαρτύρων που έχουν από το παρελθόν επισημανθεί από τα ρεπορτάζ της εκπομπής, μας υποχρεώνουν να καταθέσουμε άμεσα υπόμνημα στον Εισαγγελέα.
Η υπόθεση της Αγγελικής Πεπόνη πρέπει να ανασυρθεί από το Αρχείο, να επανεξεταστεί και να βρεθούν κατ’ αντιπαράσταση τα πρόσωπα που έχουν πέσει σε αντιφάσεις».

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Ελένη Πεπόνη. Ο πόνος έχει αφήσει τα σημάδια του στα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Η ίδια, είπε στο «Τούνελ»:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να βρεθεί το κρανίο του παιδιού μου, έστω και μετά από τόσα χρόνια. Αν τότε είχαν ψάξει περισσότερο, ίσως τη βρίσκαμε ολόκληρη…».

Με ψυχραιμία που κόβει την ανάσα, συνέχισε:

«Όλοι είχαμε καταλάβει πως δεν ήταν ζωντανή. Πιστεύαμε πως ήταν κάπου σ’ εκείνη την περιοχή που χάθηκε. Από εκεί μας πήρε τελευταία φορά στο τηλέφωνο και στο ίδιο μέρος έκλεισε το κινητό της. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο, ξέραμε…».

Η μοίρα έπαιξε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι στην οικογένεια. Την ίδια μέρα που οι συγγενείς της Αγγελικής πληροφορήθηκαν πως βρέθηκε το κρανίο της, ο μεγάλος αδελφός της είχε ένα σοβαρό ατύχημα.

«Ευτυχώς ο γιος μου ξεπέρασε τον κίνδυνο. Από την άλλη, δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω είναι ανακούφιση τώρα που σιγουρεύτηκα πως το κρανίο ανήκει στο κορίτσι μου… Γιατί τι θα πάρω; Ένα κουτάκι με μισό κρανίο, να το πάω εκεί που πρέπει… Το μόνο που ζητώ, είναι δικαιοσύνη…» ανέφερε η μητέρα της Αγγελικής με έναν κόμπο στο λαιμό.

«Έχει βρεθεί η μισή αλήθεια. Θέλουμε και την άλλη μισή… Η υπόθεση πρέπει να ανασυρθεί από το Αρχείο.Να βρεθούν κι άλλες μαρτυρίες. Προσωπικά απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει έστω και τώρα… Να χυθεί άπλετο φως…», είπε στο «Τούνελ» η αδελφή του θύματος, Κατερίνα Πεπόνη.

Η βαθιά έρευνα του «Τούνελ» και οι αντιφάσεις

Τα ίχνη της όμορφης Αγγελικής χάθηκαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, από την Πρέβεζα όπου έμενε.

Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες και αντιφάσεις που έφερε στο φως η εκπομπή για τον φίλο της 26χρονης, προκάλεσαν την οργή των κατοίκων της Πρέβεζας και της κοινής γνώμης. Είχαν ήδη προηγηθεί οι αποκαλύψεις του «Τούνελ», σε μια άλλη ανάλογη υπόθεση που διαδραματίστηκε στην ίδια περιοχή, με θύμα την Έφη Φατούρου.

Όπως αποδείχτηκε από μαρτυρίες φίλων, η Αγγελική Πεπόνη ήταν έρμαιο του συγκεκριμένου ανθρώπου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους την κακοποιούσε συστηματικά και την περιόριζε ώστε να μην μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν .

Ο φίλος της ισχυρίστηκε αρχικά πως τη συνάντησε το βράδυ πριν εξαφανιστεί και του είπε πως θα πήγαινε στην Άρτα. Ο γιος του όμως αποκάλυψε στο «Τούνελ» ότι το μεσημέρι που η Αγγελική χάθηκε, βρισκόταν στο σπίτι τους. Το σημαντικό αυτό στοιχείο δεν το ανέφερε ποτέ ο φίλος της στις Αρχές, αλλά ούτε και στην οικογένεια.

Από τις κλήσεις στο κινητό της αγνοούμενης φάνηκε ότι είχε συχνή επικοινωνία μαζί του τις ώρες που χάθηκε, κάτι που ο ίδιος αρνιόταν. Το κινητό της έκλεισε στην περιοχή που ο ίδιος μένει και εργάζεται.

Όσο ο κλοιός της έρευνας στένευε, ο φίλος συνέχιζε να υποστηρίζει πως το τελευταίο βράδυ η Αγγελική έφυγε από το σπίτι του με ωτοστόπ κι έστελνε τους συγγενείς της να την αναζητήσουν σε διαφορετικές πόλεις ακόμα και στην Αλβανία, όπου υποτίθεται την είχαν δει. Η κοπέλα όμως δεν βρισκόταν πουθενά.

Δεν ήταν λίγοι οι μάρτυρες που ανέφεραν στην εκπομπή πως η όμορφη Αγγελική προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δίχτυα του, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τι έλεγε στο «Τούνελ» από τις φυλακές ο «φίλος» της Αγγελικής…

Ο φίλος της άτυχης κοπέλας που φέρεται να την έσπρωξε στο σκληρό κόσμο των ναρκωτικών, ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν η διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους κατ’ εξακολούθηση και κατ’ υποτροπή. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε και αποφυλακίστηκε.

Η Αγγελική Νικολούλη που όλο αυτό το διάστημα δεν σταματούσε την επίμονη έρευνα γύρω από την μυστηριώδη εξαφάνιση της Αγγελικής, επικοινώνησε μαζί του τον Μάρτιο του 2013, στην φυλακή όπου βρισκόταν.

Στην αρχή είπε στην ερευνήτρια πως δεν θα ήθελε να πάει κόντρα με την οικογένεια της κοπέλας και επαναλάμβανε το ίδιο σενάριο. Η δημοσιογράφος επέμενε πως τα όσα ο ίδιος υποστήριζε πως η Αγγελική βρισκόταν στην Αλβανία ή στην Ήπειρο, ερευνήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Όταν του είπε ευθέως πως την κακοποιούσε εκείνος της απάντησε:

«Κάνεις λάθος. Αυτά δεν τα ξέρεις από την ίδια…».

Παρά τα επιχειρήματα της δημοσιογράφου πως το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας έκλεισε στην περιοχή που ήταν το σπίτι του, εκείνος υποστήριξε πως η Αγγελική ζει. Ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε πως η κοπέλα πριν χαθεί τον περίμενε στο σπίτι του, όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ» ο γιος του.

Για μια ακόμα φορά ο φίλος παρότρυνε τη δημοσιογράφο να ψάξει στον περίγυρο της Αγγελικής για να βρει την άκρη. Στη συνέχεια απέφευγε να απαντήσει όταν η ερευνήτρια τον στρίμωξε με τις ερωτήσεις της.

Όταν με προφητικό τρόπο η δημοσιογράφος του είπε πως εξαφάνισαν και έθαψαν την κοπέλα , εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να πιστεύω τέτοια πράγματα, θα την είχαμε βρει… Έχει φύγει και ζει αλλού, κάπου πιο ρόδινα…».

Φρόντισε όμως να επαναλάβει το απειλητικό του μήνυμα προς τον αδελφό της. «Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ, εγώ τιμωρώ…» ήταν τα λόγια του.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον δικηγόρο του «φίλου» της Αγγελικής Πεπόνη , Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη. Όπως δήλωσε ο εντολέας του «δεν έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή ούτε με το εύρημα που εντοπίστηκε, ούτε με την υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής».

Το μακάβριο εύρημα και η αποκάλυψη

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής και προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας στα Ιωάννινα, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, από την πρώτη στιγμή είχε εκτιμήσει πως το κρανίο ανήκει σε νεαρή γυναίκα και πως ο θάνατος τοποθετείται πριν από 8 με 10 χρόνια.

Πάνω στο μακάβριο εύρημα εντόπισε ένα σημάδι και για το λόγο αυτό ζήτησε να δει τον ιατρικό φάκελο από νοσηλεία της Αγγελικής στο νοσοκομείο της Άρτας το 2009. Η κοπέλα είχε πέσει τότε θύμα τροχαίου ατυχήματος που της είχε προκαλέσει βλάβη στην αριστερή κροταφική χώρα.

Ταυτόχρονα ζητήθηκε δείγμα DNA συγγενών της από τις Αρχές. Το σημάδι στο κρανίο αποδείχτηκε ότι ήταν συμβατό με αυτό της Αγγελικής, ενώ λίγες ημέρες αργότερα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. κατέληξαν ότι το κρανίο από το οποίο έλειπε η κάτω γνάθος, ανήκει στην Αγγελική. Άλλο χαρακτηριστικό τραύμα στο εύρημα, που να εξηγεί τον μηχανισμό θανάτου δεν υπήρχε, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι βρέθηκε μόνο το κρανίο.

Ειδικά συνεργεία κυριολεκτικά «κοσκίνισαν» το χώμα στο σημείο που βρέθηκε το κρανίο και στέρεψαν την τάφρο από νερό για να ερευνηθεί και ο πυθμένας.

Στον τόπο εντοπίστηκαν μόνο μικρά οστά και θραύσματα οστών τα οποία μετά από ειδική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε ζώο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here