Πολλά τα «πράσινα φώτα» στο Δήμο Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα  που κατά σύμπτωση είναι και προεκλογική περίοδος.

Αυτή τη φορά το «πράσινο φως» δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα, το οποίο ψήφισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την υποβολή της μελέτης «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.105.650 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλη, οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, θα γίνουν  στα υφιστάμενα κτίρια, σημειώνοντας πως είναι και αναγκαίες για τη καθ’ όλα νόμιμη λειτουργία των Λουτρών.

Ειδικός συνεργάτης του Δήμου, υπογράμμισε πως το Χαμάμ του Αλή Πασά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, ενώ θα υπάρξουν ήπιες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τα Λουτρά καθώς θα καταστίσουν περισσότερο προσβάσιμες τις λούσεις για τα ΑμεΑ.

Στους χρονικούς περιορισμούς για την έγκριση της μελέτης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Παππάς σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου έστειλε το συγκεκριμένο θέμα  την Παρασκευή για να ληφθεί απόφαση  δύο ημέρες μετά, τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε τη δυσπιστία του για την υλοποίηση του έργου, παρά ταύτα όμως το ψήφισε με την ελπίδα όπως είπε να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις πριν από τον Μάιο του 2019 που είναι και ο μήνας των Αυτοδιοικητικών  Εκλογών.

Στη συνέχεια εκφράστηκαν από επικεφαλής Παρατάξεων ενστάσεις ως προς τις καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Αμυνόμενος ο Δήμαρχος δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις στο χρόνο που απαιτήθηκε για να εκπονηθεί  υδρογεωλογική μελέτη, τοπογραφική μελέτη, περιβαλλοντική μελέτη, ραδιολογική μελέτη κ.ά..

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των παρεμβάσεων, τις οποίες χρόνια ακούμε, δεν μάθαμε κάτι καινούριο. Δικαιολογημένη λοιπόν η καχυποψία για το συγκεκριμένο θέμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου…

Εάν κάποτε υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις, οφείλουμε να πούμε πως όντως θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα των Λουτρών καθώς περιλαμβάνουν: Καθαίρεση και κατασκευή νέας στέγης του κτιριακού συγκροτήματος, με κεραμίδια βυζαντινού τύπου.

Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης πόσιμου νερού ,νέου δικτύου παροχής νερού της ιαματικής πηγής προς τους λουτήρες με σύστημα διαχείρισης του ιαματικού πόρου καθώς και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και σύνδεσης τής με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης.

Εξ’ ολοκλήρου τοποθέτηση νέων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Κατασκευή νέου δαπέδου στον χώρο των λουτρικών εγκαταστάσεων.

Καθαίρεση των εσωτερικών τοίχων που δεν χρειάζονται ,ανακατασκευή της τοιχοποιίας που θα διατηρηθεί και κατασκευή των νέων τοίχων που θα διαμορφώσουν τις εγκαταστάσεις. Επένδυση  με πλακίδια των εσωτερικών χώρων. Προσβάσεις για ΑμεΑ. Κατασκευή νέας εισόδου στο κτίριο κ.ά.

Μέχρι τον Μάιο απομένουν σχεδόν πέντε μήνες. Λίαν συντόμως θα γίνει φανερό εάν πρόκειται για προεκλογικού τύπου αποφάσεις ή ουσίας. Οψόμεθα…

 

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here