Με αυστηρούς όρους και περιορισμούς δόθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας οι άδειες διέλευσης από τους πεζόδρομους ευθύνης του για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα , οι άδειες θα δίνονται στους μόνιμα διαμένοντες μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Εθνικής Αντίστασης (κατόπιν προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων μονίμου διαμονής), ενώ αφορούν μόνο ένα όχημα ανά οικεία και κατάστημα και εφόσον δεν υπάρχει πρόσβαση από άλλο δρόμο προκειμένου οι διαμένοντες να εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες τους.

Επίσης η ταχύτητα κίνησης των οχημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών (οι οποίοι σε κάθε περίπτωση έχουν προτεραιότητα) ενώ η κίνηση των δικύκλων (ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών), απαγορεύεται παντελώς, εκτός των κατόχων που έχουν εφοδιαστεί με ειδική κάρτα για τη διεκπεραίωση αλληλογραφίας, διανομής εφημερίδων κ.α. συναφών περιπτώσεων.

Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων και δικύκλων επί του πεζόδρομου και των εισόδων του, ενώ ελεύθερη διέλευση έχουν μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, απορριμματοφόρα, οχήματα χρηματαποστολών, αστυνομικά οχήματα).

Η διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων βάρους έως 7 τόνων επιτρέπεται με σκοπό την τροφοδοσία των καταστημάτων, από τις ώρες 07.00 έως 10.00 και 15.00 έως 17.00 τις καθημερινές και το Σάββατο από 07.00 έως 10.00.

Απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων τροφοδοσίας καταστημάτων το Σάββατο το απόγευμα καθώς και τις Κυριακές και τις αργίες καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Για την παραπάνω κίνηση, τα οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδική κάρτα διέλευσης περιορισμένης χρονικής ισχύος, η οποία τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου και αναφέρει τον χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας.

Ο πεζόδρομος τέλος θα έχει μια κατεύθυνση με είσοδο από πλατεία Ανδρούτσου και έξοδο στην συμβολή με την οδό Καρυωτάκη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ