ΑρχικήΉπειροςΗ Πρέβεζα χάνει το ΤΕΙ. Τι λέει έγγραφο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου!!

Η Πρέβεζα χάνει το ΤΕΙ. Τι λέει έγγραφο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου!!

Δημοσιεύθηκε:

 

Ερωτηματικά για το μέλλον του ΤΕΙ Πρέβεζας προκαλούν οι «Επισημάνσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» στη Συνεδρίαση αρ. 1047/6/10/5/2018), δηλαδή πριν από μία εβδομάδα περίπου, στις οποίες αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το Τμήμα της Πρέβεζας θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα ή την Άρτα.

Οι «επισημάνσεις», τις οποίες έχουμε στα χέρια μας, αναφέρουν μεταξύ άλλων για το ΤΕΙ «Η Σύγκλητος κρίνει ότι σε αυτή τη φάση μπορεί να λειτουργήσουν τα οκτώ ήδη λειτουργούντα Τμήματα του ΤΕΙ ως νεοϊδρυόμενα Τμήματα του Πανεπιστημίου στις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου, σε πνεύμα ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ισοτιμίας, ωστόσο, κρίνει ότι, όταν διαμορφωθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις, τα Τμήματα πρέπει να ενταχθούν σε δύο Campus, ήτοι σε αυτό των Ιωαννίνων και της Άρτας».

Από τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα το ΤΕΙ Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Λογιστικής θα μεταφερθεί είτε στα Ιωάννινα, είτε στην Άρτα.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν ισχύουν, τότε αναμένουμε διάψευση από τη Διοίκηση του Τμήματος.

Μέχρι πρότινος ακούγαμε από τη Διοίκηση διαβεβαιώσεις πως το Τμήμα θα παραμείνει στην Πρέβεζα, αλλά βάσει του παραπάνω εγγράφου της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αντιλαμβανόμαστε πως θα παραμείνει το Τμήμα μεν αλλά… προσωρινά δε, μέχρι να «διαμορφωθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις» για την μεταφορά του…, όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο.

Ενώ τα παραπάνω βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και προετοιμαζόμαστε να ανακηρύξουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΙ και μάλιστα μια ημερομηνία συμβολική, την Τρίτη 29 Μαΐου, ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης… η οποία όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να αποδειχθεί συμβολική και για την Πρέβεζα ως ημέρα «άλωσης» του ΤΕΙ.

Οι αιρετοί της Πρέβεζας και κατά κύριο λόγο οι Βουλευτές του Νομού, να ενεργοποιηθούν άμεσα και να προλάβουν τις εξελίξεις.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, να αφήσει στην άκρη τις φιέστες και τα πανηγύρια και τα συναφή, και να κοιτάξει τώρα μέσω παρέμβασης να διεκδικήσει άμεσα την μεταφορά της Έδρας Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα. Μόνο έτσι θα διασωθεί το Τμήμα και θα παραμείνει στην πόλη μας.

Όποιες άλλες πολιτικές υποσχέσεις ακουστούν το επόμενο διάστημα, φοβάμαι ότι θα αποδειχθούν μπαρούφες για να μας καθησυχάσουν.

Εκτιμώ ότι η Διοίκηση του Τμήματος της Πρέβεζας, δεν δείχνει εκείνο το ενδιαφέρον που επιβάλλεται και γι’ αυτό ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι Πρεβεζάνοι πολιτικοί άρχοντες, οι οποίοι… αγρόν ηγόρασαν.

Αντί να σκύψουν το κεφάλι πάνω στο πρόβλημα, αναλώνονται στο ποιος θα επανεκλεγεί Δήμαρχος ή Αντιπεριφερειάρχης. Μόνη αγωνία τους είναι η καρέκλα όπως φαίνεται…

Ας ετοιμαστούν να δώσουν λόγο στους πολίτες της Πρέβεζας για το πλήγμα που θα δεχθεί η πόλης μας, λόγω της απομάκρυνσης του Τμήματος του ΤΕΙ, η οποία, όπως φαίνεται, είναι προ των πυλών!!!

Αναμένουμε επίσημη απάντηση της Διοίκησης του ΤΕΙ για τις Επισημάνσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Συνεδρίασης με αρ. 1047/6/10/5/2018.

 

 

“Τοπική Φωνή”

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα