Κάτω από ένα ανοιξιάτικο ουρανό και παρουσία πλήθους πιστών η πόλη της Πρέβεζας τίμησε σήμερα 10 Φεβρουαρίου τον Πολιούχο της Αγιο Χαράλαμπο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας στην αγορά και την παραλία από άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού , με τη συμμετοχή μαθητών , μελών του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας , της Φιλαρμονικής Ορφέας και της μπάντας της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων.

Οι Μητροπολίτες Πρεβέζης Χρυσόστομου, Καστοριάς Σεραφείμ και Σισσανίου και Σιατίστης Αθανασίου, σύσσωμες οι αρχές της πόλης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών συνόδευσαν την περιφορά της Εικόνας του Αγίου ο οποίος το 1854 έσωσε την πόλη από την πανώλη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Ζηρού Νίκος Καλαντζής, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Μπέζας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πρέβεζας-Λευκάδας Απόστολος Καστώρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κώστας Σιώρος, ο Διοικητής της Π.Υ Αθανάσιος Μικρούλης, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν Παύλος Τιφτικίδης και πολλοί ακόμη φορείς. Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους και το λαό της πόλης.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στο καλωσόρισμά του ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά υπογραμμίζοντας ότι σε μια τόσο σημαντική μέρα για την πόλη πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος.

“Με πίστη και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας παραμένοντας όμως πάντα στην πορεία από τις ράγες των παραδόσεων και των ιστορικών μας αξιών” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος αποτελεί για όλους μια φιλόξενη εστία με ανοιχτή την πόρτα της.

Εκ μέρους των Μητροπολιτών σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος Πρεβέζης Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους, παροτρύνοντας όλους να δίνουμε χαρά στους γύρω μας και όλοι ενωμένοι να αγωνιστούμε από κοινού έτσι ώστε η χώρα μας να μη βιώσει ποτέ ξανά διχασμό.

Ο κ. Γεωργάκος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους Μητροπολίτες ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, ενώ οι ίδιοι μέσω του Δημάρχου εξέφρασαν τις πιο θερμές ευχές για την ευημερία της πόλης και του λαού της.

Οι εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής με τον Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ολοκληρώνονται σήμερα με την παράκληση για τον Άγιο και Θρησκευτική Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here