ΑρχικήΉπειροςΠρέβεζα: Λουκέτο στην Παθολογική του Νοσοκομείου για δέκα μέρες !!

Πρέβεζα: Λουκέτο στην Παθολογική του Νοσοκομείου για δέκα μέρες !!

Δημοσιεύθηκε:

Για δέκα ημέρες, μέχρι τις 27 Ιουλίου, κλείνει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μιλ. Παππάς παρουσία του νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας – Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα Επαμεινώνδα Λέκκα.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας εκτέθηκε για άλλη μία φορά, μετά την τελευταία του ανακοίνωση που έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και τα δημοσιεύματα για την Παθολογική.

Σήμερα το μεσημέρι, ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου, παρουσίασε τη δραματική κατάσταση, αδειάζοντας στην ουσία τα κυβερνητικά κομματόσκυλα που επιχείρησαν μέσω άθλιας προπαγάνδας να κάνουν το άσπρο – μαύρο ακόμα και για θέματα υγείας…

Παρά την προσπάθεια τόσο του Διοικητή του Νοσοκομείου όσο και του κ. Λέκκα, να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, λέγοντας πως το 85% των περιστατικών μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρά το λουκέτο στην Παθολογική, δύσκολα μπορεί κάποιος να «απαλύνει» τη βαθιά αιμορραγούσα πληγή για το Νοσοκομείο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιλτ. Παππάς αφού ανακοίνωσε ότι ο κ. Λέκκας αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τόνισε για την Παθολογική τα εξής: “Η κατάσταση της Παθολογικής Κλινικής παραμένει δυστυχώς ως είχε.

Αυτή τη στιγμή είναι σε αναρρωτική άδεια ο Διευθυντής της Κλινικής Γ. Μπαΐλης, σε μία πολύμηνη άδεια ή άλλη Παθολόγος, είχαμε μία παραίτηση της κα Στεργίου και ουσιαστικά έχουμε παραμείνει με έναν Παθολόγο σε καθημερινή λειτουργία και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καναλακίου κ. Κονιδάρη ο οποίος κάνει κάποιες εφημερίες.

Η Παθολογική Κλινική έκλεισε για τρεις ημέρες των Ιούνιο και συνέχισε τη λειτουργία της μέχρι τις 15 Ιουλίου. Είναι αναγκαίο η Παθολογική Κλινική να ΚΛΕΙΣΕΙ μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε ασθενείς μέχρι τις 27 του μηνός. Στις 27 Ιουλίου, αναλαμβάνει ο κ. Μπαίλης καθώς λήγει η αναρρωτική του άδεια και ελπίζουμε να κυλήσει από κει και πέρα ομαλά η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

Πώς θα κυλήσει ομαλά; Σας ανακοινώνω ότι την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν στο Υπουργείο στην Αθήνα, έλαβα την βεβαίωση ότι θα προκηρυχθεί εκτάκτως η θέση του παρελθόντος γιατρού  σε βαθμό Επιμελητή Α΄, να είναι δηλαδή πιο ελκυστική η θέση και πιστεύω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει παρουσιαστεί ο γιατρός. Συγχρόνως έχουμε έρθει σε επαφή με γιατρό ενδιαφερόμενο όπου τον Αύγουστο να προσληφθεί ως επικουρικός”.

Ο Επαμεινώνδας Λέκκας παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι «Από τη στιγμή που μιλάμε για πρόβλημα στην Παθολογική Κλινική η οποία είναι  ένας ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία του Νοσοκομείου, μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα.

Είναι μεγάλο, δεν έχουμε Παθολογική για κάποιες ημέρες, αλλά το 85% των παθολογικών περιστατικών αντιμετωπίζονται, φεύγουν ευχαριστημένοι δηλαδή οι ασθενείς.

Οκτώ στους δέκα άνθρωποι οι οποίοι έρχονται στο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζονται χωρίς πρόβλημα» τόνισε ο κ. Λέκκας επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται με τη συνδρομή των υπόλοιπων Γενικών Γιατρών ή άλλων ειδικοτήτων γιατροί που συμμετέχουν όπως είπε συνδράμουν στην αντιμετώπιση και επιβαρύνονται φυσικά».

Βάσει των λεγομένων του κου Λέκκα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως αφού αντιμετωπίζεται η πλειοψηφία των περιστατικών, τότε δεν πειράζει που η Παθολογική έκλεισε… Δεν είναι όμως έτσι, ο κ. Λέκκας ήταν σαφής λέγοντας πως η Παθολογική Κλινική θα πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε, πως η Τοπική Φωνή, από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα στην Παθολογική Κλινική, ενημέρωνε αδιάλειπτα τους πολίτες και είχε επανειλλημένως προβλέψει -βάσει λεγομένων γιατρών και εργαζομένων- την αναστολή λειτουργία της κυριότερης μονάδας του Νοσοκομείου. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά, παρά την λάσπη που επιχείρησαν να ρίξουν ορισμένοι.

Να σημειώσουμε πως οι «υποσχέσεις» και οι «διαβεβαιώσεις» του Υπουργείου προς την Διοίκηση των Νοσοκομείου δεν δίδονται για πρώτη φορά και για το λόγο αυτό κανείς πλέον δεν μπορεί να τους πιστέψει, πέραν φυσικά από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντροπή για την τοπική κοινωνία, αποτελεί σίγουρα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ο οποίος έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από την υγεία των πολιτών με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό.

Να σημειώσουμε ότι την ώρα της συνέντευξης τύπου από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, στον προαύλιο χώρο οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

 

 

Τοπική Φωνή Πρέβεζας

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα