Ανάμεσα στις δέκα πόλεις της Ευρώπης για διακοπές ακόμα και στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου η Guardian προτείνει και την Πρέβεζα.

Χρησιμοποιώντας πραγματικά διθυραμβικές κριτικές ο συντάκτης σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας μιλά για μια πόλη με αρχαίους λιθόστρωτους δρόμους και υπέροχη προκυμαία τονίζοντας ότι είναι κείμενα πολλοί επισκέπτες να την προσπερνούν….

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ” η μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο στόμιο του Αμβρακικού Κόλπου.

Η θλιβερή ιστορία της έχει οδηγήσει σε έναν αρχιτεκτονικά πλούσιο οικισμό, με πολύτιμους λίθους όπως το κάστρο του Παντοκράτορα, ένα φρούριο στις αρχές του 19ου αιώνα, λείψανα από βενετσιάνικες και οθωμανικές περιόδους και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου” (του οποίου μάλιστα φιλοξενεί και φωτογραφία).

Αναφορά γίνεται στην παραλία Μονολίθι (η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Ευρώπης) με δυνατότητα κάμπινγκ καθώς επίσης στο φαράγγι του ποταμού Αχέροντα, τον υγρότοπο του Αμβρακικού (για τον εντοπισμό πελεκάνων ) τα ψηφιδωτά της Νικόπολης και την Αρχαία Κασσώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here