Σωροί σκουπιδιών, σε κεντρικά σημεία της Πρέβεζας έχουν σχηματίσει μικρές χωματερές ανάμεσα στα σπίτια και καταστήματα.

Έχοντας, φτάσει ήδη στα μέσα του καλοκαιριού στις «αστικές» χωματερές, πάνω στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, εναποτίθενται πλέον τα ογκώδη αντικείμενα από τους κατοίκους με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης να υποβαθμίζεται.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook από την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Μπιζανίου ενώ δεν είναι οι μοναδικές.

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι υποχρεούνται να επικοινωνούν με το δήμο και να βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο την ημέρα που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο και να τα τοποθετούν σε σημείο που να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων ή πεζών.

Παράλληλα απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπάζων, υλικών κατεδαφίσεων και απορριμμάτων που προκύπτουν από ανακαινίσεις και οικοδομικές εργασίες.

Ογκώδη αντικείμενα θεωρούνται οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα, στρώματα, καλλωπιστικά φυτά και πολλά άλλα τα οποία θεωρούνται ότι δεν έχουν καμιά χρησιμότητα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αξίζει η κοινή προσπάθεια όλων μας για μια καθαρή και όμορφη πόλη και για να γίνει αυτό χρειάζεται μια πιο υπεύθυνη στάση από όλους μας αλλά και η συμμετοχή του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη στην οποία ζούμε και κινούμαστε.

 

Βήμα Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ