Τέλος στα σενάρια περί εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Κονκουρή, έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Οι εκπρόσωποι, ζήτησαν να ενημερωθούν από τον κ. Γεωργάκο εάν αληθεύουν όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες για διαμόρφωση κλειστού κέντρου προσφύγων – μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή, μετά από επίσκεψη κλιμακίου στρατιωτικών και αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ή της Περιφέρειας. Σημείωσε πως και ο ίδιος είναι αντίθετος στην δημιουργία Κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι που δεν καθιστούν απαγορευτική όποια απόφαση.

Εν πρώτοις ο κ. Γεωργάκος, τόνισε ότι το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και όχι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεύτερον σημείωσε πως ο χώρος βρίσκεται εντός του ιστού της πόλης.

Όπως εξήγησε, στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνουν εργασίες για τη νέα είσοδο της Πρέβεζας, ενώ παράλληλα υπάρχουν ζητήματα από την Αρχαιολογία, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Μουσείο της Νικόπολης.

Έκανε σαφές πως ήδη έχει επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας και όπως εξήγησε, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει επιλεγεί ο συγκεκριμένος χώρος, ούτε κάποιος άλλος στην Πρέβεζα.

Επισήμανε ότι και ο ίδιος είναι αντίθετος στην δημιουργία κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή και θύμισε ότι βάσει δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο Νομός Πρέβεζας έχει ήδη κέντρο στη Φιλιππιάδα που ανήκει στο Νομό μας και όχι στο Νομό Άρτας όπως ορισμένοι διακινούν, και έτσι έχουμε συμπληρώσει το προβλεπόμενο ποσοστό προσφύγων-μεταναστών, καθώς στο Νομό αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα, στη Λυγιά, το Κανάλι και την Καστροσυκιά.

Ο Δήμαρχος εκτίμησε πως το Υπουργείο δεν θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη επιλογή διότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που το απαγορεύουν, σημειώνοντας πως ο Νομός Άρτας και ο Νομός Θεσπρωτίας έχουν αυτή τη στιγμή προτεραιότητα.

«Δεν μας έχει ζητηθεί να καταθέσουμε πρόταση για επιλογή χώρου» ανέφερε ο κ. Γεωργάκος και εξέφρασε την απορία του από πού προέρχονται οι φήμες ότι το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας…

Σε ερώτηση των εκπροσώπων για τη στάση που θα τηρήσει από δω και πέρα η Δημοτική Αρχή, σημείωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

 

Τοπική Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ