ΑρχικήΉπειροςΠρέβεζα: Ο Δήμος αγνοεί τη ΒΙΠΕ και οι Ρομά «αλωνίζουν»

Πρέβεζα: Ο Δήμος αγνοεί τη ΒΙΠΕ και οι Ρομά «αλωνίζουν»

Δημοσιεύθηκε:

 

 

Αγνοεί επιδεικτικά τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας η Δημοτική Αρχή, παρά τις επιστολές που έχει λάβει κατά καιρούς για το χρόνιο πρόβλημα των Ρομά στην περιοχή. Καμία απάντηση, καμία πρόταση, κανένας σχεδιασμός!

Ουκ ολίγες φορές αναδείξαμε το θέμα, με αφορμή είτε επεισόδια που βίωσαν συμπολίτες οι οποίοι τόλμησαν να διασχίσουν τον δρόμο – άβατο δίπλα στον οικισμό/γκέτο, είτε μετά από κλοπές και βανδαλισμούς σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται μέσα στην κρίση να τα φέρουν βόλτα.

Ο Δήμος κλείνει τα μάτια στην υποβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής αποποιούμενος ευθυνών για ό, τι συμβαίνει.

Μόνιμη δικαιολογία των ιθυνόντων είναι η ανεύρεση τοποθεσίας για την μετεγκατάσταση των Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 25 περίπου Ρομά βρίσκονται στον οικισμό, κάποιες ημέρες διπλασιάζονται, κάποιες είναι λιγότεροι, κάτι που εξαρτάται από τις επισκέψεις «συγγενών» ή «φίλων» ή «συνεργατών» από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πάντα βάσει πληροφοριών, οι επισκέψεις Ρομά άλλων πόλεων στην ΒΙΠΕ έχεις ως επακόλουθο τις «επιδρομές» σε κατοικίες εντός ή εκτός Πρέβεζας. «Έρχονται, χτυπούν και φεύγουν» λένε επιχειρηματίες στην Τ.Φ.

 

Εγείρεται το ερώτημα, τι γίνεται με τις συλλήψεις Ρομά από την Αστυνομία κάθε τόσο; Οι συλληφθέντες καταλήγουν στο κελί ή  επιστρέφουν στην ελευθερία.

Ποιά η αιτία; Μήπως αυτοί που συλλαμβάνονται να βανδαλίζουν επιχειρήσεις, τις περισσότερες φορές «τυχαία» είναι ανήλικοι;

Μήπως οι γονείς τους ξέρουν απ’ έξω τη νομοθεσία και έτσι δρουν εκμεταλλευόμενοι τα παράθυρα του νόμου; Άρα συμπεραίνουμε ότι ο νόμος έχει σοβαρά κενά…

Εάν πραγματικά ήθελε ο Δήμος Πρέβεζας, θα μπορούσε αύριο το πρωί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένοι της ΒΙΠΕ. Θέλει όμως;

Εκτός από την δικαιολογία της ανεύρεσης τόπου μετεγκατάστασης των Ρομά, χρησιμοποιείται και ο όρος «κοινωνικό πρόβλημα», λες και οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι ανθρώπινες και θα πρέπει να δώσουμε τόπο στην οργή και να μην αντιδρούμε για ανθρωπιστικούς λόγους… Εάν αυτό δεν λέγεται υποκρισία, τότε πως λέγεται; Ποιόν κοροϊδεύετε;

Ας αφήσουν οι αιρετοί μας στην άκρη όποιες δακρύβρεχτες δικαιολογίες και να τολμήσουν επιτέλους να δώσουν λύσεις, προκειμένου να αναβαθμιστεί η Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας αλλά και να γλυτώσουν μια και καλή οι επιχειρηματίες από αυτόν τον χρόνιο βραχνά.

Ευθύνη βέβαια δεν φέρει μόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά όλες όσες αυτά τα χρόνια επιτρέπουν με τη στάση τους να διογκώνεται το πρόβλημα.

Η κριτική όμως ασκείται σε όσους σήμερα διαχειρίζονται την κατάσταση και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση. Δεν αποτελεί δικαιολογία πλέον τί έκαναν ή τί δεν έκαναν οι προηγούμενοι.

Φοβούνται κάποιον οι αρμόδιοι; Υπάρχει πολιτικό κόστος;

Οι πολίτες αναρωτιούνται τελικά εάν πίσω από τη διαιώνιση αυτή της άθλιας κατάστασης, κρύβονται κάποια μεγάλα ή μικρά συμφέροντα.

Για ποιό λόγο οι εγκατεστημένοι στη ΒΙΠΕ να στηρίξουν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές τον Χρήστο Μπαίλη, εάν είναι υποψήφιος;

Υπάρχει κάποιος από όσους προαλείφονται για την θέση του Δημάρχου που θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα;

Νομίζετε ότι οι Πρεβεζάνοι θα ψηφίσουν αβίαστα όποιον φωτογραφίζεται με μεγαλοσχήμονες;

Τελείωσε η εποχή της φωτογραφίας στην Πρέβεζα και πλέον ο έλεγχος και η κριτική πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί για το συμφέρον του τόπου.

Στο απυρόβλητο βέβαια δεν βρίσκονται και οι δυο Βουλευτές του Νομού μας,  που ετοιμάζονται να ζητήσουν την ψήφο. Μιλούν για ανάπτυξη, αλλά γενικά και αόριστα.

Η Βιομηχανική Περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει κοιτίδα ανάπτυξης στην Πρέβεζα ή θα παραμείνει στο περιθώριο; Ας απαντήσουν στους πολίτες.

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα