Μήνυση κατά του Δήμου Πρέβεζας (Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Κουμπή) κατέθεσε το Φιλοζωϊκό σωματείο «Παρέμβαση Για τα Ζώα» για τις παράνομες περισσυλογές αδέσποτων ζώων που έγιναν τον τελευταίο καιρό, το ζήτημα του Καταφυγίου στο Νεοχώρι Πρέβεζας και την απαράδεκτη κατάστασή του, και τη συστηματική παραβίαση του Νόμου όσον αφορά συνολικά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Οι φιλόζωοι της Πρέβεζας έφτασαν στο μη παρέκει, όχι μόνο για το Καταφύγιο, αλλά και για την γενικότερα στάση του Δήμου απέναντι στα αδέσποτα. Ζώα εξαφανίζονται…, ή περισυλλέγονται κατά το δοκούν, η αρμόδια Πενταμελής Επιτροπή για τα ζώα δεν συγκαλείται καν, η κατάσταση στο Καταφύγιο χειροτερεύει διαρκώς. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στη δημοσιότητα πλήθος καταγγελιών για τις τραγικές συνθήκες στο Καταφύγιο από συμπολίτες μας που το επισκέπτονται για να βοηθήσουν εθελοντικά τα ζώα.

Στη μήνυση που κατατέθηκε από την Πρόεδρο της «Παρέμβασης Για Τα Ζώα» Δώρα Τσάτση και την δικηγόρο Βάνα Ζέρβα, καταγγέλλονται τρία τουλάχιστον περιστατικά παράνομης περισυλλογής ζώων, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, χωρίς να τηρείται καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου, τόσο για την περισυλλογή όσο και για τις μετέπειτα ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος.

Δηλαδή η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε περισυλλογές σκύλων εντελώς αυθαίρετα, παραβιάζοντας το νόμο και το χειρότερο τα εγκλωβίζει σε ένα χώρο που στερείται άδειας, που δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου και που τα εγκαταλείπει εκεί χωρίς καμία ιατρικά πράξη (εξετάσεις, στείρωση κ.ά).

Η «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» καταγγέλλει ακόμα τη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχο Ν. Γεωργάκο και Αντιδήμαρχο Γρ. Κουμπή) ότι δεν συγκαλεί ποτέ την αρμόδια πενταμελή επιτροπή για τα αδέσποτα ζώα (αρ.9 παρ.12 ν4039/12 κ. αρ. 46 ν.4236/14) όπως έχει υποχρέωση, ότι βάζει πρόσθετα εμπόδια στις υιοθεσίες ζώων, ότι καμία επανένταξη δεν κάνει ποτέ, και κρατά τα ζώα ισόβια φυλακισμένα, και ακόμη για την εξαθλιωτική, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση των ζώων στο «Καταφύγιο».

Συγκεκριμένα το φιλοζωϊκό σωματείο της Πρέβεζας «Παρέμβαση Για Τα Ζώα», μήνυσε τον Δήμαρχο Ν. Γεωργάκο και τον Αντιδήμαρχο Γρ. Κουμπή για τις εξής πράξεις:

«Ο Δήμος Πρέβεζας παραβιάζει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση τον Ν. 4239/12 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4235/14 και ισχύει, οσον αφορά συνολικά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων  και την όλη κατάσταση στο Καταφύγιο των ζώων και σε όλες τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις διέπραξε τις εξής άδικες και παράνομες πράξεις.

Παράνομες περισυλλογές σκύλων στις 10/1/2021 και 25/1/2021 χωρίς καμία απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής,

Απόπειρα παράνομης περισυλλογής σκύλων μεταξύ 15-21 /2/2021

Περισυλλογες από μη νόμιμο συνεργείο περισυλλογής

Μεταφορά των ζώων σε μη νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο που δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Παράνομος εγκλεισμός των ζώων σε μη νόμιμο χώρο χωρίς να διενεργηθεί καμία απο τις αναγκαίες απο τον Νομο ιατρικές πράξεις και τέλος έκθεση των περισυλλεγέντων ζώων σε κίνδυνο λόγω των αφόρητων συνθηκών από άποψη υγιεινής και διαβίωσης που υπάρχουν στον χώρο «καταφυγίου» στο Νεοχώρι Πρέβεζας.

Περιαγωγή όλων των έγκλειστων ζώων στο χώρο του «Καταφυγίου» σε εξαθλιωτική κατάσταση (αφόρητες συνθήκες διαμονής, ανεπαρκής σίτιση, εγκατάλειψη χωρίς ουδεμία κτηνιατρική φροντίδα στα άρρωστα ζώα), πράξεις που συνιστούν κακοποίηση ζώων, όπως ακριβώς το θέτει ο νόμος, και που εδώ και αρκετό καιρό γίνονται αιτίες δυσφήμισης της Πρέβεζας ανα το πανελλήνιο.

Για τους λόγους αυτούς:

ΜΗΝΥΟΥΜΕ  τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργακο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα ζώα και το Καταφύγιο Γρήγορη Κουμπη».

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι της μήνυσης του φιλοζωικού Σωματείου προηγήθηκε πλήθος δημοσιευμάτων της Τοπικής Φωνής για τη στάση του Δήμου απέναντι στα ζώα.Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here