ΑρχικήΉπειροςΠρέβεζα: Περίεργες επιλογές και… σενάρια φαντασίας για τη ΝΟΔΕ. Ποιός στηρίζει ποιόν;

Πρέβεζα: Περίεργες επιλογές και… σενάρια φαντασίας για τη ΝΟΔΕ. Ποιός στηρίζει ποιόν;

Δημοσιεύθηκε:

 

Από ότι φαίνεται, η υποψηφιότητα Χαραλαμπίδη αποσύρεται για προσωπικούς λόγους και στο κάδρο των υποψηφίων Προέδρων ΝΟΔΕ βρίσκονται σήμερα ο Νίκος Τζίμας και ο Ζώης Μαργέλης, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται χρόνια στην γαλάζια παράταξη και έχουν δείξει κατά καιρούς τις δυνατότητες που έχουν, κρινόμενοι εάν μπορούν να αυξήσουν ή όχι τη δύναμη του κόμματος στο Νομό μας.

Διαρροές αναφέρουν πως στη μάχη για την Προεδρία της ΝΟΔΕ θα υπάρξει και γυναικεία υποψηφιότητα.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν πως ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης μοιάζει αμελητέος, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρότερος βίος της χαρακτηρίζεται περισσότερο «απολιτίκ» πόσο μάλλον κομματικοποιημένος.

Η «προώθηση» δε της συγκεκριμένης υποψήφιας από πρώην Βουλευτή της ΝΔ του Νομού μας, θυμίζει περισσότερο σενάριο φαντασίας… το οποίο ίσως αιωρείται ως πληροφορία προκειμένου η συγκεκριμένη να κερδίσει κάποιους πόντους…

Αν και οι εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ θα γίνουν Κυριακή 13 Μαΐου την Ημέρα της Μητέρας, εκτιμούμε πως η μάχη θα εξελιχθεί σε μια καθαρά αντρική υπόθεση.

Να σημειώσουμε πως η υποψηφιότητα Ζ. Μαργέλη ανακάτεψε την τράπουλα μεταξύ των Μητσοτακικών αλλά και μπέρδεψε ορισμένους ως προς το ποιόν τελικά θα στηρίξει ο σημερινός Βουλευτής της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος δεν έχει δείξει φανερά κάποια προτίμηση. Στο παρασκήνιο φυσικά γίνονται διεργασίες…

Θετικό πάντως κρίνεται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι τρεις και όχι μόνον ένας, κάτι που δείχνει πως υπάρχουν σήμερα νέοι άνθρωποι που έχουν φιλοδοξίες και ασπάζονται τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας η οποία διεκδικεί την διακυβέρνηση του τόπου.

Ζητούμενο βέβαια για το Κόμμα, δεν είναι μόνο η εκλογή Προέδρου, αλλά και η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νομό μας θα στηθούν τρεις κάλπες στις 13 Μαΐου. Μία στην Πρέβεζα στα Γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ, μία στο Δημαρχείο Καναλακίου και μία στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας. Θα υπάρχουν τρεις δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές και μία Νομαρχιακή.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα στο Νομό μας έχει περίπου 9.500 εγγεγραμμένα μέλη. Σύμφωνα με τις μέχρι τούδε δεδομένα, δεν αναμένονται περισσότεροι από 600 μέλη να προσέλθουν στις κάλπες – αφού τόσοι είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι σήμερα- , ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το ποσοστό αποχής που υπό φυσιολογικές συνθήκες αγγίζει συνήθως το 20%.

Ποιόν θα ευνοήσει η προσέλευση, μικρή ή μεγάλη, αυτό δεν μπορούμε ακόμη να το προβλέψουμε, θα φανεί όμως τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Τοπική Φωνή

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα