Στα μπλε “ντύθηκε” χθες βράδυ το Δημαρχείο της Πρέβεζας συμμετέχοντας στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που είναι η 2α Απριλίου.

Η φωταγώγηση μαζί με την τοποθέτηση σχετικού banner έγινε στο πλαίσιο εκδηλώσεων ενημέρωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος “Δύναμη” με την υποστήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και του Δήμου Πρέβεζας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου της “Δύναμης” κρατώντας μπλε μπαλόνια θέλησαν με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν το πρόβλημα του Αυτισμού και να στείλουν το μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής σε κάθε άτομο με την συγκεκριμένη διαταραχή.

H Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης το ΟΗΕ το 2008 και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου με τις δράσεις να συνεχίζονται όλο τον μήνα.

Ο όρος “αυτισμός” προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη “εαυτός” και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του.

Τα κλινικά χαρακτηριστικά του αυτισμού, περιλαμβάνουν την ελλειπή κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την εκδήλωση στερεοτυπικών επαναληπτικών συμπεριφορών, την ύπαρξη γλωσσικών διαταραχών ή απουσίας λόγου, σημαντικού ή όχι βαθμού νοητική υστέρηση ή άλλων ιατρικών καταστάσεων.

Η αιτία του παραμένει άγνωστη, αν και κάποιες γενετικές επιδράσεις αναγνωρίζονται ως σημαντικές σε συνδυασμό με κάποιους κυρίως περιγεννητικής φύσεως παράγοντες κινδύνου.

Αν και ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, έγκαιρες και εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here