Επίσκεψη στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο  Γεωργάκο πραγματοποίησε ο νέος   Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Aρχιπύραρχος  Απόστολος Βασδέκης συνοδευόμενος από το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Νομού Πρέβεζας Αθανάσιο Μικρούλη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την  πολιτική προστασία ενόψει της  ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου καθώς και  ευρύτερης συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το Δήμο.

Η  συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, η  δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο καθαρισμός των οικοπέδων και των κοινοχρήστων χώρων  και μια σειρά ακόμη ζητήματα  αντιπυρικής θωράκισης του Δήμου  ιεραρχήθηκαν  ως βασικές προτεραιότητες  από τις δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος  υπογράμμισε ότι το προσωπικό και οι υποδομές του Δήμου βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τυχόν έκτακτα περιστατικά που θα προκύψουν.

Ο κ. Γεωργάκος  τόνισε επίσης   ότι θα ενισχύσει με  κάθε τρόπο το αίτημα για παραμονή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στο Άκτιο  τα οποία  έχουν  καθοριστικό ρόλο  στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην  ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here