Με την κατάθεση της μητέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 για μία επίσκεψη ρουτίνας σε ορθοδοντικό στην Αλβανία και επέστρεψε στην Ελλάδα νεκρή με τα όργανά της ξεριζωμένα, άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας η δίκη του οδηγού ταξί που μετέφερε την αδικοχαμένη κοπέλα στη γειτονική χώρα!

Η μητέρα της 16χρονης, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ταξιτζή.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε χθες να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, καθώς κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να καθίσει. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη σύντομη παραμονή της στο βήμα του μάρτυρα, ζήτησε από τον κατηγορούμενο σύντροφό της Σ.Π. να μεταφέρει την κόρη της στην Αλβανία, καθώς του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Μιλώντας για τα τραγικά γεγονότα της μέρας που άφησε την τελευταία της πνοή η άτυχη Κωνσταντίνα, τόνισε πως αργά το απόγευμα της τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος και της είπε πως η κόρη της βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ετσι, ξεκίνησε με άλλο ταξί για τους Αγίους Σαράντα και, φτάνοντας στα Επείγοντα του νοσοκομείου, της ανακοίνωσαν πως η κόρη της είναι νεκρή. Η μάρτυρας τόνισε πως η Κωνσταντίνα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ είπε πως δεν γνωρίζει αν εκείνο το διάστημα η κόρη της είχε κάποια σχέση.

Αίτημα

Εντύπωση προκάλεσε το αίτημα της υπεράσπισης, εκτός από τη μητέρα, να καταθέσει υπέρ του κατηγορούμενου οδηγού ταξί και η μεγαλύτερη αδελφή της αδικοχαμένης 16χρονης, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο!

Χθες κατέθεσαν τόσο ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διορίστηκε από το κράτος για να εξετάσει τη σορό της άτυχης κοπέλας, όσο και ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που διορίστηκε από τον πατέρα της 16χρονης.

Οι δύο μάρτυρες συμφώνησαν πως όσο βρισκόταν εν ζωή η ανήλικη τής χορηγήθηκε λιδοκαΐνη. Ανέφεραν, ακόμη, πως τα ζωτικά της όργανα ήταν στεγνά από αίμα (!) και είχαν αφαιρεθεί με τρόπο άτεχνο, που αντιβαίνει σε κάθε ιατροδικαστική μέθοδο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ