ΑρχικήΉπειροςΠρέβεζα: Το δώρο του Πάσχα του ιδιωτικού τομέα δεν θα φέρει την...

Πρέβεζα: Το δώρο του Πάσχα του ιδιωτικού τομέα δεν θα φέρει την Ανάσταση στην αγορά Ξεκίνησε από το Σάββατο το

Δημοσιεύθηκε:

Ξεκίνησε από το Σάββατο του Λαζάρου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και τα καταστήματα της πόλης μας άνοιξαν προαιρετικά την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι όπου η κίνηση στην αγορά της Πρέβεζας ήταν υποτονική.

 

Το “δώρο” του Πάσχα το οποίο θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη δεν θα φέρει την Ανάσταση στην αγορά δηλώνουν οι καταστηματάρχες τόσο της κεντρικής όσο και της υπόλοιπης αγοράς της Πρέβεζας και σημειώνουν “δεν προσμένουμε θεαματικές αλλαγές στην κατανάλωση την Μεγάλη Εβδομάδα, ελπίζουμε ότι θα σημειωθεί μια μικρή “αναζωογόνηση” λόγω των πολιτιστικών δρώμενων που θα διοργανωθούν με στόχο την έλξη των επισκεπτών”.

Οι πασχαλινές αγορές και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι με το “σταγονόμετρο” και σίγουρα τα απαραίτητα που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό, αφού τα έξοδα των φορολογουμένων, δεν αφήνουν περίσσευμα στο πορτοφόλι, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις όπου φέτος φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2017 πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, κυρίως άνεργοι και φοιτητές θα κληθούν να πληρώσουν το 2018 υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, εξαιτίας της φορολόγησής τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι Πρεβεζάνοι, υπό το φόβο των οικονομικών δυσκολιών αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τους τα βαριά μέτρα, προσπαθούν να κρατήσουν σε χαμηλό επίπεδο το άνοιγμα του προϋπολογισμού των εορτών.

Και μην ξεχνάμε ότι ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην περίοδο των εκπτώσεων αφού μία στις τρεις επιχειρήσεις, διαμόρφωσε το ποσοστό των εκπτώσεων μεταξύ 21% και 40%, μειωμένο κατά δέκα μονάδες με το αντίστοιχο ποσοστό που εκτιμήθηκε για τις θερινές εκπτώσεις του 2017.

Αυτά προκύπτουν από την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018 που πραγματοποιεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα