Ξεκίνησε από το Σάββατο του Λαζάρου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και τα καταστήματα της πόλης μας άνοιξαν προαιρετικά την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι όπου η κίνηση στην αγορά της Πρέβεζας ήταν υποτονική.

 

Το “δώρο” του Πάσχα το οποίο θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη δεν θα φέρει την Ανάσταση στην αγορά δηλώνουν οι καταστηματάρχες τόσο της κεντρικής όσο και της υπόλοιπης αγοράς της Πρέβεζας και σημειώνουν “δεν προσμένουμε θεαματικές αλλαγές στην κατανάλωση την Μεγάλη Εβδομάδα, ελπίζουμε ότι θα σημειωθεί μια μικρή “αναζωογόνηση” λόγω των πολιτιστικών δρώμενων που θα διοργανωθούν με στόχο την έλξη των επισκεπτών”.

Οι πασχαλινές αγορές και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι με το “σταγονόμετρο” και σίγουρα τα απαραίτητα που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό, αφού τα έξοδα των φορολογουμένων, δεν αφήνουν περίσσευμα στο πορτοφόλι, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις όπου φέτος φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2017 πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, κυρίως άνεργοι και φοιτητές θα κληθούν να πληρώσουν το 2018 υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, εξαιτίας της φορολόγησής τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι Πρεβεζάνοι, υπό το φόβο των οικονομικών δυσκολιών αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τους τα βαριά μέτρα, προσπαθούν να κρατήσουν σε χαμηλό επίπεδο το άνοιγμα του προϋπολογισμού των εορτών.

Και μην ξεχνάμε ότι ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην περίοδο των εκπτώσεων αφού μία στις τρεις επιχειρήσεις, διαμόρφωσε το ποσοστό των εκπτώσεων μεταξύ 21% και 40%, μειωμένο κατά δέκα μονάδες με το αντίστοιχο ποσοστό που εκτιμήθηκε για τις θερινές εκπτώσεις του 2017.

Αυτά προκύπτουν από την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018 που πραγματοποιεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here