ΑρχικήΉπειροςΠρέβεζα: Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας Ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του...

Πρέβεζα: Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας Ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του Καταφυγίου Ζώων

Δημοσιεύθηκε:

Ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του Καταφυγίου Πρέβεζας με απόφασή του το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, διότι στερείται των σχετικών υλικοτεχνικών υποδομών και προδιαγραφών όπως ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για το θέμα των αδέσποτων ζώων Γρηγόρης Κουμπής τόνισε χαρακτηριστικά «Ο Δήμαρχος έχει πάρει απόφαση για τη δημιουργία νέου – σύγχρονου Καταφυγίου Ζώων σε άλλο χώρο. Είμαστε στη διαδικασία συγκρότησης του φακέλου για να προλάβουμε τις προθεσμίες του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Εδώ όμως προκύπτει μια σειρά μεγάλων ζητημάτων με πρώτο το θέμα της σίτισης των ζώων. Από τη στιγμή που ανακαλείται η άδεια, δεν θα νόμιμη η έγκριση δαπανών τροφής για τα ζώα, χώρια η ιατρική περίθαλψή τους. Κάτι που σημαίνει ότι η τροφή των ζώων από σήμερα είναι στον αέρα.

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι γιατί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος βιάστηκε και δεν συζήτησε τόσο με την αρμόδια πενταμελή Επιτροπή όσο και με την «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που μάλλον δεν έχει ακόμη αντιληφθεί η νέα Δημοτική Αρχή;

Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» χρηματοδοτεί μέχρι 300.000 ευρώ για την κατασκευή νέου Καταφυγίου. Ήδη έχει εγκρίνει σχέδιο για Καταφύγιο 30 θέσεων με το ποσό των 300.000. Για ποιο νέο Καταφύγιο μιλάμε όταν στο Καταφύγιο Νεοχωρίου αυτή τη στιγμή ζουν περισσότερα από 300 σκυλιά… Υπάρχει κάποια μέριμνα ή σχεδιασμός πως θα επιτευχθεί η στέγαση τόσων ζώων;

Και τελικά είναι μόνο η στέγαση των ζώων; Εδώ υπάρχουν εκκρεμότητες για την φροντίδα των ζώων και πολλά άλλα τα οποία οφείλει να παρουσιάσει η νέα Δημοτική Αρχή. Δεν αρκούν μόνο οι υποδομές, αλλά πρέπει να υπάρχει και ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας ενός Καταφυγίου.

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει αντιληφθεί πως τα Καταφύγια είναι χώροι προσωρινής διαμονής των αδέσποτων ζώων και όχι μόνιμης; Ο νόμος προβλέπει την επανένταξη των ζώων στο χώρο που βρέθηκαν.

Μήπως ο Δήμος έχει σκοπό να διατηρήσει δύο Καταφύγια; Ένα σύγχρονο και ένα «κακό»;

Και τελικά πως θα γίνει η μεταφορά όλων αυτών των ζώων από το ένα σημείο στο άλλο;

Είναι φρόνιμο τόσο ο αρμόδιος εντεταλμένος Σύμβουλος Γρ. Κουμπής όσο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος να συζητήσουν πρώτα με την αρμόδια πενταμελή επιτροπή και το Σωματείο «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» που έχουν γνώση του θέματος και να ενημερωθούν για τα προβλήματα πριν λάβουν αποφάσεις εν θερμώ.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή λειτουργεί παρορμητικά χάριν εντυπωσιασμού και εκτιμώ ότι αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα δεν λύνονται τόσο εύκολα και γρήγορα…

Να θυμίσω πως το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» δεν χρηματοδοτεί μόνο την κατασκευή Καταφυγίων αδέσποτων ζώων αλλά και την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενων χώρων στους Δήμους. Υπήρξε η σκέψη για την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος Καταφυγίου στο Νεοχώρι; Εάν ναι, για ποιό λόγο απορρίφθηκε.

Μήπως συντρέχουν άλλοι λόγοι κατασκευής νέου Καταφυγίου και μάλιστα σε μια περιοχή που δεν γνωρίζουμε εάν τελικά είναι η κατάλληλη;;;

 

Τοπική Φωνή Πρέβεζας

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: