Ο «ιός του Πανικού» και όχι του Κορονοϊού φαίνεται να μαστίζει τους Πρεβεζάνους το τελευταίο πενθήμερο, αφού οι μάσκες από τα περισσότερα –αν όχι όλα- Φαρμακεία της Πρέβεζας έχουν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με φαρμακοποιούς, εκατοντάδες συμπολίτες κάνουν «επιδρομές» καθημερινά στα φαρμακεία της γειτονιάς τους για να προμηθευτούν μάσκες προστασίας, ιδιαίτερα μετά την είδηση για τα κρούσματα του Κορονοϊού στην γειτονική Ιταλία.

Δυστυχώς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και πλέον περιμένουν πότε θα γίνει η επόμενη εισαγωγή, εάν γίνει. Να σημειώσουμε ότι η τιμή της μάσκας ξεκινάει από 0,20 λεπτά ή 0,50 λεπτά ενώ δεν λείπουν και κάποιες περιπτώσεις που αγγίζουν το 1 ευρώ η μία…

Φαρμακοποιοί της Πρέβεζας σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη ζήτηση επίσης για αντισηπτικά.

Σημειώνουν, ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό καθώς οι καταναλωτές αδιαφορούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν πραγματικά ανάγκη για μάσκες προστασίας.

Οι μάσκες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλέον στην τοπική αγορά ή τουλάχιστον είναι δυσεύρετες, καθώς οι περισσότερες είναι κινεζικής προελεύσεως με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να έχει σταματήσει τις εξαγωγές τους και υποστηρίζουν ότι  ζήτηση στις μάσκες πάντα υπήρχε, απλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο στην παρούσα δάση καθώς οι περισσότεροι δεν αγόρασαν μια ή δύο μάσκες, αλλά ολόκληρα κουτιά

Το σημαντικό είναι να καταλάβουν οι συμπολίτες ότι προτεραιότητα έχουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες και απαιτείται όταν κυκλοφορούν έξω να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Αν την στερήσουμε από αυτούς που την έχουν ανάγκη, τότε δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Δεν μπορεί να καλυφθεί η αγορά αυτή την στιγμή με κανέναν τρόπο. Δεν είμαστε εισαγωγείς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις μάσκες» σημειώνουν και επισημαίνουν πως οι μάσκες είναι χρήσιμες κυρίως για τους ασθενείς προκειμένου να μην μεταδώσουν τον ιό.

Εντός της εβδομάδας θα μοιραστούν χιλιάδες φυλλάδια, τα οποία θα δίνονται στα φαρμακεία για τον κορονοϊό. Τι είναι και πως τον αντιμετωπίζουμε, το ιστορικό του, ενώ οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν και συμβουλές για το θέμα.

Να επισημάνουμε ότι ελλείψεις σε αντιβιοτικά δεν παρατηρούνται μέχρι στιγμής στην Πρέβεζα. Γιατροί αναφέρουν πως τα αντιβιοτικά δεν καταπολεμούν τον Κορονοϊό αλλά δευτερεύουσες λοιμώξεις.

 

 

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here