Ένα σημαντικό βήμα που αφορά άμεσα το έργο παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο λόγος για τη διαδικασία της κήρυξης αναγκαστικών απαλλοτριώσεων (όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις κατασκευής έργων Δημόσιας Ωφέλειας ) με τις εκτάσεις να κατανέμονται στις Τοπικές Κοινότητες Νικοπόλεως και Μύτικα.

Στα καταστήματα Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας και Τοπικών Κοινοτήτων Νικοπόλεως και Μύτικα θα αναρτηθούν τα συγκεκριμένα κτηματολογικά διαγράμματα στις οποίες περιλαμβάνονται αναλυτικά τα στοιχεία της όλης διαδικασίας.

Το κομμάτι των απαλλοτριώσεων εξάλλου είναι εξάλλου και το «δυσκολότερο», αφού αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατομμύρια ευρώ (από τα 26 που προγραμματίζεται να κοστίσει ολόκληρο το έργο).

Η δημοπράτησή του αναμένεται το επόμενο διάστημα, εξασφαλίζοντας μια σύγχρονη είσοδο προς την Πρέβεζα και με μια σειρά παράπλευρων έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here