Χρειάστηκε να φτάσουμε στο… παρά ένα, μια ανάσα πριν τις εκλογές, για να ανταποκριθεί το Υπουργείο Υποδομών στην εδώ και καιρό σημαντική διεκδίκηση του Δήμου Ζαγορίου, που αφορά την βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Κεντρικού με το Ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία Οδό.

Το Υπουργείο Υποδομών, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος θα διαθέσει πίστωση 350.000 ευρώ (από τη σχετική ΣΑΜ) για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους, όπως ήταν το αίτημα με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η χρηματοδότηση της μελέτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγει το δρόμο για να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο, στο επόμενο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πλέον τυπική.
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζαγορίου αναγνωρίζει την πολιτική βούληση που απαιτούνταν από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, μετά και από συνεχείς οχλήσεις του Δημάρχου και τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, η οποία όλως… τυχαίως (!) εκφράστηκε λίγες ώρες πριν τις εκλογές, νομίζοντας πως έτσι η Κυβέρνηση, τις θεσμικές υποχρεώσεις της θα τις εξαργυρώσει στην κάλπη!

Ικανοποίηση Δημάρχου
Την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης αυτής εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου: «Το έργο αυτό αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου, φορέων και κατοίκων του Ζαγορίου και η υλοποίησή του θα «ενώσει» το Ζαγόρι, θα συμβάλλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία των δυο περιοχών, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας από την Βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας (κόμβος Ζαγορίου).

Επίσης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις σε όλο το Ζαγόρι και την εξυπηρέτηση κάθε οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων.

Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο για την ανταπόκρισή του, την Περιφέρεια για την συνδρομή της και τους βουλευτές οι οποίοι συνέβαλαν για το θετικό αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here