ΑρχικήΉπειροςΠροχωρά τη διαδικασία για την ωρίμανση του έργου “Μικρό αρδευτικό έργο Τ.Κ...

Προχωρά τη διαδικασία για την ωρίμανση του έργου “Μικρό αρδευτικό έργο Τ.Κ Βρυσούλας”

Δημοσιεύθηκε:

Την έγκριση δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου “Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση φακέλου του έργου “Μικρό αρδευτικό έργο Τ.Κ Βρυσούλας Π.Ε Πρέβεζας” ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια αυτοψίας που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα στελέχη της Περιφέρειας στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωθούν για την αναγκαιότητα του έργου.

Αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών είναι η συλλογή στοιχείων και η παροχή τεχνικής υποστήριξης-συμβουλών σχετικά με την ωρίμανση μικρού αρδευτικού στην περιοχή της Βρυσούλας. Σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να προχωρήσει στην ωρίμανση κατασκευής μικρού αρδευτικού έργου, σε μια περιοχή 50 στρεμμάτων περίπου με τριφύλλι, βρόμη και κηπευτικά (καρπούζια, πεπόνια) και πάνω από 100 στρέμματα ελιές.

Οι συνθήκες άρδευσης σήμερα είναι πολύ δύσκολες, καθώς αρδεύονται τα κτήματα κατά κανόνα με βυτία και τρακτέρ, με μέριμνα των καλλιεργητών. Η συνολική έκταση στην περιοχή που μπορεί να αποτελέσει προσοδοφόρα αγροτική γη, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρδεύεται με κατάλληλο τρόπο (π.χ. υδροληψίες υπό πίεση κλπ) υπολογίζεται άνω των 500 στρεμμάτων.

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: