Την έγκριση δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου “Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση φακέλου του έργου “Μικρό αρδευτικό έργο Τ.Κ Βρυσούλας Π.Ε Πρέβεζας” ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια αυτοψίας που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα στελέχη της Περιφέρειας στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωθούν για την αναγκαιότητα του έργου.

Αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών είναι η συλλογή στοιχείων και η παροχή τεχνικής υποστήριξης-συμβουλών σχετικά με την ωρίμανση μικρού αρδευτικού στην περιοχή της Βρυσούλας. Σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να προχωρήσει στην ωρίμανση κατασκευής μικρού αρδευτικού έργου, σε μια περιοχή 50 στρεμμάτων περίπου με τριφύλλι, βρόμη και κηπευτικά (καρπούζια, πεπόνια) και πάνω από 100 στρέμματα ελιές.

Οι συνθήκες άρδευσης σήμερα είναι πολύ δύσκολες, καθώς αρδεύονται τα κτήματα κατά κανόνα με βυτία και τρακτέρ, με μέριμνα των καλλιεργητών. Η συνολική έκταση στην περιοχή που μπορεί να αποτελέσει προσοδοφόρα αγροτική γη, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρδεύεται με κατάλληλο τρόπο (π.χ. υδροληψίες υπό πίεση κλπ) υπολογίζεται άνω των 500 στρεμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ