ΑρχικήΉπειροςΠροχωρούν οι μελέτες για ένταξη των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού των Ιαματικών...

Προχωρούν οι μελέτες για ένταξη των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας και Κόνιτσας και την βελτίωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα

Δημοσιεύθηκε:

Ένα ακόμη βήμα για την οριστική έγκριση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Αμάραντου και Καβάσιλων Κόνιτσας και Πρέβεζας αποτελεί η απόφαση διάθεσης – από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου – της πίστωσης για τη σύνταξη των απαιτούμενων Μελετών Κόστος Οφέλους.

Αντίστοιχη απόφαση για την σύνταξη παρόμοιας μελέτης θα εκπονηθεί και για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου του Μύτικα.

Το έργο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα, θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Πρέβεζας.

Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν επιδιώκεται η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών.

Παράλληλα θα αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προωθείται με τη συνεργασία Περιφέρειας και των Δήμων Πρέβεζας και Κόνιτσας.

Πρόκειται για την ανάδειξη των ιαματικών τους λουτρών, μέσω της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στους τρεις ΟΤΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.949.000 ευρώ το οποίο θα εξασφαλιστεί με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω την ένταξης του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020.

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: