ΑρχικήΉπειροςΠροχωρούν οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.

Προχωρούν οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.

Δημοσιεύθηκε:

Με προσεκτικά βήματα λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, προχωρούν οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έως σήμερα πορεία των εργασιών οι 9 από τους 18 μήνες αναλώθηκαν σε ανασκαφικές και ερευνητικές εργασίες, που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη του Οθωμανικού πυρήνα των Ιαματικών Πηγών.

Στις 19 Ιανουαρίου εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι απαιτούμενες μελέτες ( αρχιτεκτονική και στατική ) του συγκεκριμένου , ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τμήματος.

Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες συμβατικού περιεχομένου εκτός των ανασκαφικών και ερευνητικών εργασιών, οι οποίες αφορούν στη θεμελίωση του συνόλου του έργου, την κατασκευή του κτιρίου διοίκησης και των Η/Μ εγκαταστάσεων, καθαιρέσεις παντός τύπου και αρμολογήματα όψεως, ενώ τοποθετήθηκαν 63 κλωβοί αγκυρίων για την ανέγερση του μεταλλικού κτιρίου, το οποίο ήδη βιομηχανοποιείται σε εγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι δε ενταγμένο με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ στο πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ ).

Αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά και την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης) και την αναγκαία επέκτασή τους.

Τελευταία νέα

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής γραμμής Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα έβαλε ο Πρωθυπουργός

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής Εγνατίας με τη γραμμή Ηγουμενίτσα – Γιάννενα –...

Σοκαριστική υπόθεση: 78χρονος βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον ίδιο της τον νονό στη Χαλκιδική έρχεται στο φως. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς...

Ακρίβεια: «Δεν θα ξαναδούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», λέει η πρόεδρος βενζινοπωλών

«Φωτιά» παραμένει η ακρίβεια στα καύσιμα με σφραγίδα Μητσοτάκη, τη στιγμή που η τιμή...

Αυτός είναι ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που ασέλγουσε σε ανήλικες – Οι πράξεις του ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σύλληψης του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Α. Δ., για κατά...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: