Κι ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την δράση και το εύρος της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18 που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τον δρόμο της φυλακής πήραν μετά την απολογία τους το Σάββατο ο 35χρονος Γιαννιώτης, με το ψευδώνυμο «Τσαμπ, που φέρεται ως ο αρχηγός της ομάδας, καθώς και τρεις ακόμη συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους και ο δικηγόρος του Πειραιά, που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, οι τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ομολόγησαν επιμέρους πράξεις, αρνήθηκαν, ωστόσο, ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 35χρονος, γνωστός με τα ψευδώνυμα «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», «ΤΣΑΜΠ» και «ΑΡΧΗΓΟΣ», που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πως «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, δίνοντας στα μέλη της σαφείς εντολές» αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη, πάντως, ζήτησε μόνο ο δεύτερος 35χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε δυο επιθέσεις, αποτέλεσμα και αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε, δε, πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωση.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ