Στην κρισιμότητα, τις προκλήσεις αλλά και την αβεβαιότητα της φετινής τουριστικής περιόδου αναφέρεται μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού στην Ήπειρο Στράτος Ιωάννου.

Ο κ.Ιωάννου χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη την κατάσταση που διανύουμε τόσο για τη χώρα όσο για τους επιστήμονες αλλά και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεδομένα και ταξιδιωτικές οδηγίες που αλλάζουν ανά πάσα στιγμή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας τονίζει ότι η Περιφέρεια προχώρησε σε πολλές δράσεις όπως είναι η προβολή της περιοχής μας στο εσωτερικό, η προσέλκυση οδικού τουρισμού από χώρες των Βαλκανίων αλλά και παραδοσιακά χώρες που αποτελούν “δεξαμενή” επισκεπτών για την Ήπειρο όπως είναι η Κύπρος, το Ισραήλ η Ελβετία κλπ, ευελπιστώντας σε αυτές να προστεθούν η Μεγάλη Βρετανία, η Σκανδιναβία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου η στόχευση γίνεται “υποχρεωτικά” σε μέρη που ανοίγουν τις πύλες τους ωστόσο τα δεδομένα ελέγχονται ανά πάσα στιγμή έτσι ώστε να γίνεται και η ανάλογη προσαρμογή.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου θεωρεί ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με τον κ.Θεοχάρη έχει σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα του κλάδου και ανταποκρίνεται στις προτάσεις και τα αιτήματα που τίθενται μιλώντας για μια πολύ καλή συνεργασία.

Καταλήγοντας ο κ. Στράτος Ιωάννου εκτιμά ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά οι επαγγελματίες της περιοχής θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί από τις αρχές Ιουλίου και μετά.

Τέλος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κρατούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως τις αποστάσεις γιατί αν δεν γίνει αυτό είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουμε πάλι σε καταστάσεις που αυτή τη φορά θα αποβούν καταστροφικές και για την υγεία μας και για την οικονομία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here