Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν στον Νομό Ιωαννίνων τα έργα που υπολείπονται, για να γίνει ουσιαστικά πράξη η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία εξάλλου η περιοχή μας είναι πρωτοπόρος.

Το μεγαλύτερο έργο όλων, το εργοστάσιο επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι, είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία. Εκείνο λοιπόν που απομένει είναι η ολοκλήρωση της χωροθέτησης και κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, έργο αναγκαίο προκειμένου τα σκουπίδια από κάθε γωνιά του Νομού να καταλήγουν εύκολα και έγκαιρα στη μονάδα ΑΣΑ.

Προχωρούν οι σταθμοί Σ’ αυτό το «μέτωπο» λοιπόν τα νέα είναι καλά, καθώς, όπως έκανε γνωστό χθες με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος, βαίνουν ήδη προς ολοκλήρωση οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Νομό Ιωαννίνων από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος, οι Σταθμοί Ζίτσας και Μετσόβου έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, ο ΣΜΑ Ιωαννίνων θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τελειώσει κι εκείνος του Πωγωνίου. «Μείωση τελών…»

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, «η ολοκλήρωση και λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης του Νομού Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αναγκαία για την λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) αλλά και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου με οφέλη επίσης όπως η μείωση κόστους και τελών που θα μετακυλήσει στους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here