Πρόταση συμμετοχής υπέβαλε ο Δήμος Πρέβεζας σε πρόγραμμα για την ενθάρρυνση τουριστών και πολιτών για συμμετοχή στην εξέλιξη βιώσιμων τουριστικών μοντέλων στην περιοχή της Μεσογείου.

Η πρόταση του Δήμου Πρέβεζας αφορά τη χάραξη και δημιουργία ορειβατικού μονοπατιού από τις “Πύλες του Άδη” ως το μνημείο Ζαλόγγου με την παράλληλη κατασκευή έξι (6) μικρών σταθμών-στάσεων, πέντε (5) μεγαλύτερων σταθμών-στάσεων και πλήθος παρεμβάσεων όπως σηματοδότηση, ενημερωτικές πινακίδες, τοποθέτηση κάδων περισυλλογής απορριμμάτων δεντροφυτεύσεις, συντήρηση και ανάδειξη κατασκηνώσεων Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας κ.α. .

Η υποβολή πραγματοποιείται σε 2 φάσεις. 
Η πρόταση έχει τίτλο “MOTIVating tourist and citizeNS in the development of models for sustainable TOUrism in MED” (Ενθάρρυνση τουριστών και πολιτών για συμμετοχή στην εξέλιξη βιώσιμων τουριστικών μοντέλων στην περιοχή της Μεσογείου) στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας “Interreg MED”, Άξονα Προτεραιότητας 3 : Προστασία και προώθηση φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Μεσογείου , Θεματική : «Ενίσχυση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου» .
Το αντικείμενο της πρότασης θα είναι η ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου σε απομακρυσμένες-αγροτικές περιοχές ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 2.500.000 ευρώ.

Το Interreg MED είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και τον Μηχανισμό Προ-ενταξιακής Βοήθειας (IPA) και από εθνικούς πόρους σε ποσοστά 85% (ERDF-IPA) + 15% (εθνικοί πόροι) .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ