Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, υποδεχθήκαμε το 2021, ελπίζοντας βέβαια ότι σύντομα θα πάρουμε και πάλι… τις ζωές μας στα χέρια μας!

Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά ξημέρωσε για όλους, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν δεν επέτρεψαν εορτασμούς με γεμάτα σπίτια, ανοιχτά καταστήματα , ταξίδια, αγκαλιές και ανταμώματα.

Ακόμη και τα κάλαντα έπεσαν «θύμα» του κορωνοϊού τις φετινές γιορτές, επιτείνοντας το μουντό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση!

Πιο δύσκολη βέβαια είναι η κατάσταση στα χωριά, εάν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι και οι δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί είναι έρημοι!

Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα, Τζουμέρκα, τέτοια περίοδο, τα προηγούμενα χρόνια έσφυζαν από ζωή, με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα να κατακλύζουν χωριά και χιονοδρομικά κέντρα!

Φέτος όμως ούτε και οι απόδημοι κατάφεραν να έρθουν στις πατρογονικές τους εστίες, με αποτέλεσμα στα χωριά να έχουν μείνει οι μόνιμοι κάτοικοι, στα πιο μικρά μάλιστα λιγοστοί ηλικιωμένοι!

Η εικόνα για τα περισσότερα χωριά είναι άδειες πλατείες, κλειστά σπίτια, εκκλησίες, καφενεία…

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here